Turkiets första jetflygplan HURJET ansluter sig till Turkish Stars

Turkiets första jetflygplan HÜRJET deltog i Turkish Stars
Turkiets första jetflygplan HÜRJET deltog i Turkish Stars

HÜRJET, Turkiets första bemannade jetdrivna flygplan, gick med i Turkish Stars, flygvapnets aerobatikteam.

HÜRJET, Turkiets första bemannade jetdrivna flygplan, utförde en armflygning med Turkish Stars, flygvapnets aerobatikteam, den 3 september 2023. Detta är en indikation på att HURJET har anslutit sig till Turkish Stars och kommer att ersätta det F-5 flygplan som används av Turkish Stars.

HÜRJET är ett flygplan designat för lätta attack-, tränings-, patrull- och aerobatiska demonstrationsuppdrag. Turkish Stars visas bland de bästa aerobatiklagen i världen. Med HÜRJETs deltagande i Turkish Stars kommer Turkish Stars att bli starkare och kunna sätta upp mer imponerande shower.

HÜRJETs deltagande i Turkish Stars är en viktig utveckling inom Turkiets försvarsindustri. Denna utveckling avslöjar Turkiets kapacitet och styrka inom flygområdet.

I inlägget som gjordes på SSB:s konto i sociala medier där det står "Du stiger, låt flaggan stiga", "tar HÜRJET, vårt lands nationella stjärna på himlen, sin plats bland de turkiska stjärnorna. "Vår HÜRJETs väg, som räknar dagarna för lätta attacker, träning, patrullering och akrobatiska demonstrationsuppdrag, kommer alltid att vara oberoende och öppen i skyarna."

https://twitter.com/halukgorgun/status/1699363930135482594

📩 07/09/2023 11:10