Turkiets 60:e flygplats kommer att öppnas i slutet av 2023

Turkiets flygplats kommer att öppnas i slutet av året
Turkiets flygplats kommer att öppnas i slutet av året

Gümüşhanes guvernör Alper Tanrısever sa att överbyggnadsarbeten fortsätter på Gümüşhane-Bayburt flygplats med en årlig kapacitet på 60 miljoner passagerare, vilket kommer att bli Turkiets 2:e flygplats om den är klar på det planerade datumet.

Inom ramen för sitt besök i Köse-distriktet inspekterade guvernör Tanrısever tillsammans med Köse-distriktsguvernör Hakan Öznay, Köse borgmästare Turgay Kesler och andra protokollmedlemmar Gümüşhane-Bayburt Airport, vars grund lades av dåvarande premiärminister Binali Yıldırım i 2018.

Genom att ge information till guvernör Tanrısever och hans medföljande delegation på arbetsplatsen sa flygplatskontrollchef Bilal Timur att banans längd på projektet enligt internationell standard är 3 tusen meter, att de har samma längd på banan som andra flygplatser i regionen, och att terminalbyggnaden och andra anläggningar byggdes med en kapacitet att betjäna 2 miljoner passagerare årligen.

Guvernör Tanrısever, som gjorde ett uttalande till journalisterna på Gümüşhane-Bayburt flygplats, där landningsbanan, förklädet och infrastrukturen har färdigställts och den första flygningen är planerad att slutföras nästa år efter att ha inspekterat områdena där arbetet pågår, sa att de kommer att begära bristerna och mindre ändringar avseende flygplatsens anslutningsvägar från transportministeriet.

📩 16/09/2023 11:19