Türkiye nådde toppen i rymden med sin första inrikeskommunikationssatellit TÜRKSAT 6A

Türkiye nådde toppen i rymden med sin första inrikeskommunikationssatellit, TÜRKSAT A
Türkiye nådde toppen i rymden med sin första inrikeskommunikationssatellit, TÜRKSAT A

Transport- och infrastrukturminister Abdulkadir Uraloğlu konstaterade att Turkiet fortsätter sitt arbete inom rymdområdet med beslutsamhet för att spela en mer aktiv roll på världsscenen i början av 21-talet. Minister Uraloğlu uttalade att landets satellitsändningsäventyr började med TÜRKSAT 1B och nu nådde sin höjdpunkt med TÜRKSAT 6A, den första inhemska kommunikationssatelliten, och sa: "Vi fortsätter vårt arbete med beslutsamhet att ha ett märke i rymden för att kunna säga något i världen i början av Turkiet-talet."

TÜRKSAT 6A TEKNISKA SPECIFIKATIONER

När den är färdig kommer TÜRKSAT 6A att tjäna på 42 östlig longitud och kommer att placeras i en geocentrisk bana, på ett avstånd av 35 tusen 786 kilometer. Den lokala och nationella kommunikationssatelliten med en effekt på 7,5 kW kommer att utrustas med 20 sändare. Satelliten kommer att tjäna i Ku-bandet och kommer att ge tillgång till regioner som Sydostasien som tidigare satelliter inte nådde.

Minister Uraloğlu sa: "Att producera kritiska komponenter som flygdatorn, kraftdistributionsenheten, den elektriska framdrivningsmotorn och bränsletanken med inhemska resurser kommer att minska det utländska beroendet och öka lokaliseringshastigheten. Med protokollet undertecknat mellan vårt transport- och infrastrukturministerium, TÜBİTAK och TÜRKSAT, undertecknades projektkontraktet för TÜRKSAT 6A den 15 december 2014, med deltagande av vår president. Vår TÜRKSAT 11A kommunikationssatellit, som kommer att ta vårt land bland de 6 bästa i världen som kan producera kommunikationssatelliter; När den är färdig kommer den att tjäna på 42 östlig longitud. Det kommer att vara i en geocentrisk bana på ett avstånd av 35 tusen 786 kilometer. Vår lokala och nationella kommunikationssatellit, som kommer att ha en effekt på 7,5 kW, kommer att ha 20 sändare. Vår TÜRKSAT 6A-satellit kommer att tjäna i Ku-bandet och kommer också att tillhandahålla tjänster till nya geografier som Sydostasien, som inte täcktes av tidigare TÜRKSAT-satelliter. Uppdragsperioden för vår satellit är planerad att vara 15 år. Det kommer att minska det utländska beroendet inom satellit- och rymdsektorn med produktion av kritiska komponenter som flygdator, kraftdistributionsenhet, elektrisk framdrivningsmotor, bränsletank, kraftbearbetnings- och kontrollenhet med inhemska faciliteter och hög lokaliseringshastighet.

ARBETEN SLUTFÖRD I TÜRKSAT 6A

Minister Uraloğlu noterade att TÜRKSAT 6A-projektet genomförs i samarbete med TÜRKSAT, SSB och TAI, och sa: "Montering, integration och tester av TÜRKSAT-6A-satelliten fortsätter i samarbete med TÜRKSAT, SSB och TAI. Just nu; I satellitprojektet TÜRKSAT 3A, där 6 separata modeller planeras att produceras: Termisk strukturell kvalificeringsmodell, teknisk modell och flygmodell, har produktionen, integrationen och testningen av termiska strukturella och tekniska modeller slutförts. "De första funktionstesten på systemnivå, termiskt vakuumtest, vibrationstest, akustiskt test och elektromagnetisk kompatibilitetstester har slutförts", sa han.

ARBETEN SOM SKALL UTFÖRAS I TÜRKSAT 6A

Minister Uraloğlu meddelade att TÜRKSAT 6A är tänkt att vara klar för transport den 31 mars 2024 och att den är planerad att skjutas upp i rymden den 2021 juni 16, i enlighet med kontraktet som undertecknats med Space X Company för uppskjutning i juli 2024 . Minister Uraloğlu sa: "Förberedelserna för systemnivåns kompaktare antenntest (CATR), som är den sista testfasen, har börjat. Utbyggnadstester av antenner och solpaneler kommer att börja i oktober, och Launcher Compatibility och Pyro-testerna och slutliga inriktningstester kommer att börja i november. Efter CATR, eller compact area antenna test, kommer solpanelsintegration och massegenskaper mätning att utföras i februari 2024. "Med slutförandet av alla dessa tester kommer vår satellit att vara redo för leverans till uppskjutningsplatsen", sa han.

TÜRKSAT 6A LEVERANS- OCH LANSERINGSDATUM

Minister Uraloğlu noterade att de siktar på att TÜRKSAT 6A ska vara redo för transport den 31 mars 2024, och sa: "TÜRKSAT 6A-leveransavtalet för uppskjutningstjänster med Space X-företaget undertecknades och trädde i kraft i juli 2021. Kontraktssamordningar utförs av TÜRKSAT, som ligger under vårt departements ansvar. "Enligt den nuvarande kalendern planerar vi att skjuta upp den i rymden den 16 juni 2024", sa han.

📩 17/09/2023 11:18