Türkiye och Kina kommer att förbättra samarbetet inom transportområdet

Türkiye och Kina kommer att förbättra samarbetet inom transportområdet
Türkiye och Kina kommer att förbättra samarbetet inom transportområdet

Minister för transport och infrastruktur Abdulkadir Uraloğlu tog emot Folkrepubliken Kinas ambassadör i Turkiet Liu Shaobin och hans medföljande delegation på ministeriets kontor. Under mötet diskuterades olika frågor, särskilt utvecklingen inom transportområdet mellan de två länderna samt deltagande i Bälte- och vägforum.

Minister Uraloğlu uttryckte sin tillfredsställelse med att delta i bälte- och vägforumet och betonade vikten av mötet. Under det bilaterala mötet, där samarbetsfrågor som skulle vara fördelaktiga att avslutas på kort tid också diskuterades, sa minister Uraloğlu: "Vi vet hur stor vikt Kina lägger vid detta projekt angående "Bältet och vägen". "Turkiet, som ligger på den centrala korridoren, bryr sig om projektet lika mycket som Kina och vi gör investeringar för det", sa han.

INTERNATIONELLT FRAKT- OCH PASSAGERTRANSPORTAVTAL GÄLLER

Uraloğlu uttryckte sin tillfredsställelse med ikraftträdandet av det internationella gods- och passagerartransportavtalet som undertecknades 2017 och sa: "För det första är vi glada över att det internationella frakt- och passagerartransportavtalet som vi undertecknade 2017 har trätt i kraft. Jag vill säga att vi är redo att byta övergångsbevis omedelbart. Dessutom tycker vi att det är viktigt att anordna ett "Land Transportation Joint Commission"-möte (KUKK) för att diskutera frågor om genomförandet av avtalet. Vi ser det fördelaktigt för de berörda enheterna i de två länderna att träffas så snart som möjligt för att diskutera logistiksamarbetsmöjligheter inom vägtransporter. "Vi vill också tillhandahålla visumbekvämlighet för yrkesförare som ska utföra vägtransporter", sa han.

CENTRAL CORRIDOR PROJEKT ÄR AV STOR VIKTIGT

Under mötet uttryckte Uraloğlu också sin tillfredsställelse med integrationen av Turkiets Kaspiska "Mellankorridor"-projekt i Bälte- och väginitiativet och sa: "Som ni vet har vi följt 'Belt- och väginitiativet' noggrant sedan dess start och lägger stor vikt vid initiativet. . Vi är också mycket glada över att Bält- och väginitiativet integreras med Turkiets "Mellankorridor"-projekt som passerar Kaspiska havet. Centralkorridorens betydelse för transporter mellan Europa och Asien ökar dag för dag, och mycket viktiga studier genomförs mellan ruttländerna för att göra korridoren mer effektiv. "Vi planerar våra infrastrukturinvesteringar och logistikarrangemang med en medvetenhet om att vi är i en nyckelposition för många interkontinentala rutter."

SAMARBETE PÅ CIVILLUFTFARTENS OMRÅDE FORTSÄTTER

Minister Uraloğlu sade att de är nöjda med de smidiga relationerna på det maritima området, "Jag skulle vilja säga att vi är öppna för nya samarbeten inom detta område. Vårt samarbete inom civilflyget är utan tvekan av stor betydelse. Vi är glada att China Eastern Airlines kommer att börja flyga Shanghai-Istanbul 28 gånger i veckan från och med den 2023 september 3. "Jag skulle vilja upprepa här att vi som Turkiet är fast beslutna att vidta alla nödvändiga åtgärder för att förbättra våra relationer med Kina." han sa.

📩 16/09/2023 11:35