Produktionen av nya Hyundai Kona Electric har startat

Nya Hyundai Kona Electric ()
Nya Hyundai Kona Electric ()

Hyundai startade produktionen av New Kona Electric vid Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) fabrik baserad i Tjeckien.

HMMC planerar att producera 21 tusen enheter av Kona Electric under det första året. Med denna utveckling fortsätter Hyundai att arbeta mot sitt mål att endast sälja nollutsläppsfordon i Europa till 2035.

Andra generationen Kona fortsätter att erbjuda ett klassledande produktsortiment med avancerade säkerhets- och komfortfunktioner med EV-versionen. Förutom denna nya modell kommer Hyundai också att introducera 2030 nya Hyundai EV-modeller på marknaden år 11.

Hyundai fortsätter att visa sitt engagemang för sina kunder över hela Europa genom att producera i Europa. Den första generationen Kona Electric, tillverkad i Hyundais Ulsan-anläggning i Sydkorea, har nu strategiskt flyttats till en fabrik i Europa med den nya modellen. Detta strategiska beslut förkortar leveranstiderna avsevärt för kunder i Europa.

Nya Hyundai Kona Electric

HMMC kommer att exportera Kona Electric-modellen till mer än 40 länder, inklusive Turkiet. Produktionsmängden för Kona Elektrik, som kommer att utgöra 15 procent av anläggningens totala produktion, kommer att öka under åren. Hyundai Kona Elektriks möte med turkiska konsumenter kommer att äga rum under årets sista kvartal.

Nya Hyundai Kona Electric ()

📩 16/09/2023 12:35