Testflyg startade på Sabiha Gökçen Airport 2nd Runway

Testflyg startade på Sabiha Gökçen Airport Runway
Testflyg startade på Sabiha Gökçen Airport Runway

Transport- och infrastrukturminister Abdulkadir Uraloğlu undersökte det pågående 2:a landnings- och överbyggnadsarbetet på Sabiha Gökçen flygplats på plats. Minister Uraloğlu, som meddelade att testflygningar fortsätter på den andra banan, där arbetet är i slutskedet, sa: "Vi förväntar oss att slå ett nytt historiskt rekord genom att öka antalet passagerare som använder våra flygplatser till 2 miljoner i hundraårsjubileet av vår republik. "Av denna anledning utvecklar vi Sabiha Gökçen Airport med ett innovativt och visionärt perspektiv", sa han.

Transport- och infrastrukturminister Abdulkadir Uraloğlu delade med sig av den senaste informationen om arbetet genom att göra ett pressmeddelande på Sabiha Gökçen flygplats. Uraloğlu uppgav att kapaciteten på Sabiha Gökçen flygplats kommer att fördubblas tack vare en andra bana och sa: "Vi har gjort den andra banan på Sabiha Gökçen flygplats lämplig för landning och start. Våra ILS test- och idrifttagningsflygkontrollstudier och testflygningar fortsätter. Med den andra banan, som är 2 tusen 3 meter lång, kommer flygplanet med den bredaste kroppen att kunna landa på vår flygplats. Tre parallella taxibanor, en med en längd på 540 tusen 2 meter, en med en längd på 1 tusen meter och en med en längd på 3 tusen 520 meter, är också inom projektets ram. Vi har även slutfört konstruktionen, den elektriska och elektroniska tillverkningen av 1:a banan, snabbutfartstaxibanor och anslutningstaxibanorna som ger tillträde från banan till mittförklädet. Förutom konstruktionen av den andra banan, Central Apron med en kapacitet på 3 flygplan, Cargo Apron med en kapacitet på 1 flygplan, Superstructure Facilities med en stängd yta på 2 tusen m400 såsom det tekniska blocket, brandkåren och garagebyggnaden samt det 3 meter höga flygledartornet vanns också. Vårt nya flygledningstorn togs i bruk den 2 januari 2. Sedan den dagen har det tillhandahållit 46/40 flygtrafik med alla ATM-system. "Vår tillverkning av betongbeläggningar för Cargo Apron fortsätter", sa han.

ANSLUTNINGSVÄGAR TAGES UNDERJORD

Minister Uraloğlu sa: "Inom ramen för vårt projekt arbetar vi för att ta förbindelsevägen Sabiha Gökçen Airport - Pendik under jorden och passera en andra landningsbana över den. Inom ramen för dessa arbeten har vi nu slutfört förstärkningen i det östra röret och tillverkningen av bältet i regionerna East and West Tube Runway. Bältstillverkningen i Terminal-3-regionen fortsätter. För närvarande ges TEM-förbindelse vägtrafik från det östra röret. Vi startade även tillverkningen av fundament och inredningsgardiner i det västra röret. "Vår tillverkning av vägkorsningar och infrastrukturförskjutningar i Orhanlı-regionen fortsätter", sa han.

KRITIK UTAN FÖRSYN OCH VISION

Minister Uraloğlu sa: "Det fanns de som identifierade byggandet av Sabiha Gökçen flygplats med byggandet av en öringanläggning i Tuz Lake. Har du sett något annat land som byggt en flygplats där planet inte landade? De kritiserade. De kunde inte förstå arbetet med TEM Connection Road and Tunnel som vi byggde inom ramen för projektet och publicerade falska inlägg på sociala medier och hävdade att de byggde en tunnel där det inte fanns några berg. "Faktum är att med alla dessa bevisade de sin egen framsynthet, inkompetens och bristande vision", sa han.

DEN ANDRA FLYGPLATSEN MED HÖGSTA PASSAGERARTRAFIKEN

Minister Uraloğlu betonade att vi är ett land med en geografisk fördel av att vara inom 1 timmars flygavstånd till 650 länder med en handelsvolym på 11 biljoner dollar, där 67 miljard 4 miljoner människor bor, och sa: "I detta sammanhang har vi syftar till att kompensera för de förlorade åren inom flygsektorn med den regionala luftfartspolicyn som vi initierade 2003." Vi stannade inte där, vi gjorde vårt land till ett globalt centrum inom flyget. Vi betjänade cirka 25 miljoner passagerare på våra flygplatser i augusti förra året. "Under de första 2023 månaderna av 8 tog vi emot 143 miljoner 360 tusen passagerare på alla våra flygplatser och nästan femdubblade antalet passagerare, vilket var 2003 miljoner 34", sa han.

VI ÄR BESTÄMMADE ATT FORTSÄTTA FRAMGÅNGAR PÅ LUFTFARTET

Minister Uraloğlu sa: "Vi är fast beslutna att fortsätta våra investeringar och framgångar inom flygområdet. Arbetet med våra Yozgat Airport och Bayburt Gümüşhane Airport-projekt fortsätter. Vi har kommit till ett slut på Çukurova flygplats, som kommer att bli den regionala flygplats som vi har implementerat med Public Private Partnership. "Återigen investerar vi cirka 197 miljoner euro utan att lämna en krona från statens kassa, och vi kommer att få en hyresavgift på 25 miljoner 297 tusen euro om 100 år", sa han.

Minister Uraloğlu sade att rekordökningarna inom flygsektorn kommer att fortsätta och sa:

"Som ni vet, fram till 2019, växte vår flygindustri konstant med rekordökningar varje år. Men 2020 var ett år då aktiviteterna inom transportsektorn upphörde på grund av pandemin, och 2020 var ett år då effekterna av epidemin gradvis försvann. Men i Sabiha Gökçen, som var värd för cirka 2021 miljoner passagerare med cirka 181 tusen flygtrafik på inrikes- och internationella linjer 25, ökade detta antal till cirka 2022 miljoner passagerare 31. Under de första 2023 månaderna av 8 skedde cirka 150 tusen flygtrafik på Sabiha Gökçen Airport. Antalet var cirka 131 tusen under samma period förra året. Återigen ökade antalet passagerare, som var cirka 19 miljoner 700 tusen under samma period förra året, till 24 miljoner 300 tusen i år. "Det är en ökning med 23 procent jämfört med samma period förra året, och vi räknar med att denna siffra kommer att fortsätta att öka under de kommande åren", sa han.

📩 13/09/2023 15:51