Rekordbesökare KadıköyFirade Barış Manço i

Rekordbesökare KadıköyFirade Barış Manço i
Rekordbesökare KadıköyFirade Barış Manço i

Istanbul Kadıköy Vid evenemanget som anordnas av kommunen för sjunde gången i år, vänds tavlor till minne av Barış Manço. Förutom människorna i Istanbul visar rekordbesökare från många städer i Turkiet stort intresse för evenemanget.

Kadıköy Kommunen fortsätter att föra Istanbuls viktigaste skivbutiker tillsammans med skivsamlare och stammisar i år. Kadıköy I det två dagar långa evenemanget, som kommer att äga rum i trädgården till kommunens centrala byggnad i Hasanpapaşa, kommer skivorna i år att presenteras av anatolisk rockmusiks doyens; Den återvänder till minnet av sångaren, kompositören och låtskrivaren Barış Manço. Evenemanget, där skivälskare kan hitta tillgång till många gamla och nya skivor, innehåller även konserter, intervjuer, autografsessioner och DJ-framträdanden. Evenemanget där 44 av Istanbuls viktigaste skivbutiker öppnade montrar. KadıköyFörutom medborgarna visar medborgare från olika distrikt i Istanbul och andra provinser stort intresse. Bland dem som besökte montrarna den första dagen av evenemanget fanns många namn som den berömda dirigenten Somer Sivrioğlu, Murat Ertel, en av grundarna av Baba Zula, musikskribenten och historikern Murat Meriç, och Taner Öngür, en av de legender från Moğallar-gruppen.

Första gången i Istanbul Kadıköy På den första dagen av evenemanget anordnat av kommunen Kadıköy Kommunens barnkonstcenters lärare och elever sjöng också sånger i Barış Manços namn. Dessutom inkluderades en utställning bestående av verk som bär namnen på Barış Manço-låtar som utarbetats av 10 olika illustratörer i evenemangsområdet. Barış Manço-utställningen med titeln "I Don't Know How to Explain It" kommer att fortsätta att vara öppen för besökare i två dagar.

Kadıköy Medan DJ-framträdanden fortsätter den sista dagen av Record Days, kommer "Barış Manço 20.00 Commemoration Concert" att hållas klockan 2023, med kända namn som Cahit Berkay, Emrah Karaca och Deniz Tekin. Kadıköy Rekorddagar kommer att vara öppna för besökare mellan 12.00-22.00 på lördagar och söndagar.

Odabaşı: Vi sammanför det förflutna och framtiden

Kadıköy Talar på rekorddagar Kadıköy Borgmästare Şerdil Dara Odabaşı sa: "Varje dag har vi ett nytt evenemang. KadıköyVi står inför folket, folket i Istanbul. I år är vårt tema Barış Manço. Vi arrangerar den 7:e. Varje år anordnar vi rekorddagar till minne av en av våra artister och med hans tema. Nästan alla skivbutiker i Istanbul finns här. "Tillsammans med dem introducerar vi vinyl till den nya generationen och sammanför det förflutna med framtiden", sa han.

Den berömda kocken Somer Sivrioğlu, som deltog i rekorddagarna, sa:KadıköyJag bor i . Jag är intresserad av skivor. Det var därför vi kom när vi hörde det. Jag försöker samla jazzskivor. Det byggdes till minne av Barış Manço, en invånare i vårt grannskap. Medborgare borde definitivt komma. "Vädret är väldigt fint, miljön är väldigt trevlig", sa han.

Den berömda musikskribenten och kritikern Murat Meriç förklarade vikten av att skivbutiker och skivälskare möts, "Det är mycket viktigt att det är till minne av Barış Manço. "Det är verkligen trevligt att vara här i dag till minne av honom, annars är varje möte ett tillfälle att träffa våra vänner från hela Turkiet som samlar eller säljer skivor, även om det bara är en gång om året", sa han.

Murat Ertel, en av grundarna av Zen- och Babazula-banden, släppte också skivorna från sin "Zen at Bakırköy Mental Hospital"-konsert på den 7:e festivalen i Turkiet för första gången. Kadıköy Han skrev på på Record Days. För rekorddagarna som anordnades till minne av Barış Manço Kadıköy Ertel tackade kommunen och sa: "Jag tror att Barış Manço och hans vänner, människorna som skapade anatolisk pop- eller rockmusik på 1960-talet, aldrig har glömts bort. Det är mycket viktigt att det hålls vid liv och kommer ihåg. Stort tack till kommunen. "Kulturen är väldigt långsiktig, så detta bör upprepas varje år på lång sikt", sa han.

Metin Karaman, vars skivbutik heter Dönence, en av Barış Manços populära låtar, sa "7. Kadıköy Jag är på Record Days för andra gången. Som framgår av namnet på min butik, Dönence Plak, döpte jag den så här på grund av min beundran för Barış Manço. Barış Manço är en helt annan kultur. Vi levde vår barndom med honom. Vi är mycket glada över att Barış Manços namn gavs specifikt för denna dag. Kadıköy "Jag gratulerar kommunen", sa han.

📩 17/09/2023 10:43