Qatar fokuserar på Antalyas hamn för kryssningsturism

Qatar fokuserar på Antalyas hamn för kryssningsturism
Qatar fokuserar på Antalyas hamn för kryssningsturism

Qatars delegation fokuserade på Antalyas hamn för kryssningsturism. Delegationen från QTerminals Antalya, Turkiets ledande kommersiella frakt- och kryssningshamn, och Qatar delade ömsesidigt med sig av sina kunskaper och erfarenheter om kryssningsturism, en av de viktigaste delarna av turistnäringen runt om i världen.

Delegationen bestående av Qatars tulltjänstemän, Qatar Tourism Office, Qatars inrikesministerium och Doha Port-tjänstemän besökte QTerminals Antalya Port och diskussioner hölls särskilt om kryssningsturism.

QTerminals Antalya, Turkiets ledande kommersiella last- och kryssningshamn, var värd för en delegation bestående av Qatars tulltjänstemän, Qatars turistkontor, Qatars inrikesministerium och tjänstemän i Doha Port. QTerminals Antalyas tjänstemän och delegationen från Qatar utbytte information om egenskaperna hos den ständigt föränderliga och utvecklande kryssningsturismen och de viktiga punkter att tänka på. Delegationen gick också ombord på de två viktiga kryssningsturismens fartyg, Seabourn Encore och Spirit Of Discovery, och gjorde detaljerade undersökningar av kryssningsturismen.

"Vi är bland de viktiga företrädarna för kryssningsturismen"

QTerminals Antalya Port General Manager Özgür Sert sa: "Vi är mycket glada över att vara värd för delegationen som består av Qatars tulltjänstemän, Qatar Tourism Office, Qatars inrikesministerium och Doha Port-tjänstemän vid QTerminals Antalya Port. Vi är bland de viktiga representanterna för vår bransch inom kryssningsturism med vår nödvändiga infrastruktur, stora och moderna terminaler och tillräcklig kapacitet. Även om Dohas hamn är ett attraktionscentrum för besökare på Persiska vikens kust, framstår den också som en viktig hamn för kryssningsfartyg. Vi utbytte information om kryssningsturism med våra gäster från Qatar, ett nytt attraktionscentrum när det gäller kryssningsturism. Vi kommer även att åka till Doha Port under den kommande perioden. Vi tror att detta samspel mellan de två hamnarna kommer att vara mycket positivt för utvecklingen av sektorn. Idag är överföring av 'knowhow' mellan företag oumbärlig för att vinna och bibehålla konkurrensfördelar. För att växa inom sektorn är det nödvändigt att använda denna värdefulla informationskälla effektivt. Idag är Antalyas hamn vid en punkt där den stolt tillkännager sitt namn inom sjöfarts- och turismvärlden. "Vi tror att QTerminals Antalya, som befinner sig på en viktig punkt i sin sektor, kommer att bli ett större exempel för världen och vi arbetar för detta."

📩 15/09/2023 13:53