Ny era inom elfordon från Toyota

Ny era inom elfordon från Toyota
Ny era inom elfordon från Toyota

Toyota förbereder sig för att starta produktionen av den nya generationens elfordon från 2026. Toyota, som utvecklar bilar som erbjuder avancerad körupplevelse med sin nya generation elfordon, genomför också nya batteristudier som kommer att överträffa kundernas behov och förväntningar.

Varumärket, som tillkännagav sin avancerade batterivägkarta vid en workshop med temat "Let's Change the Future of Automobiles", förbereder sig för att bryta ny mark med den nya generationens elfordon. För att demonstrera sina nya batteriteknikplaner kommer Toyota också att göra skillnad med sin fabrik som specifikt kommer att producera elfordon.

Enligt Toyotas planering kommer den nya generationens helt eldrivna fordon först att vara tillgänglig för försäljning 2026. Dessutom kommer dessa nya generationens elektriska modeller att representera 2030 miljoner av de 3.5 miljoner Toyota helt eldrivna fordon som kommer att säljas 1.7.

Batteriteknologier utvecklas för att passa alla behov

Toyota utvecklar batterier enligt behoven och förväntningarna på helt eldrivna fordon, såväl som de olika tekniker som behövs i förbränningsmotorer. I detta sammanhang kommer Toyota, genom att introducera fyra nya generationens batterier, även spela en ledande roll inom batteriteknik med flytande och fasta elektrolyter.

Prestanda Litiumjonbatterier, som planeras användas i den nya generationens elfordon 2026, kan tillverkas till 4 procent lägre kostnad än batterierna i den nuvarande bZ20X-modellen. Snabbladdningstiden kommer dock att vara 20 minuter eller mindre. Dessa batterier kommer att erbjuda en räckvidd på mer än 800 kilometer.

Litiumjärnfosfatbatterier, som syftar till att göra elfordon mer tillgängliga, kommer att kosta 4 procent mindre och ha 40 procent större räckvidd än batterierna i den nuvarande bZ20X-modellen. Batterier som kan laddas på mindre än 30 minuter planeras att produceras 2026-2027.

Toyota utvecklar också ett högpresterande batteri genom att kombinera bipolär arkitektur med litiumjonbatterikemi. Tack vare bättre aerodynamik och lägre vikt kommer fordonen att kunna erbjuda en räckvidd på mer än 1000 kilometer. Högpresterande batterier, som kommer att kosta 10 procent mindre än prestandabatterier, kan laddas på mindre än 20 minuter och kommer att användas 2027-2028.

Toyota arbetar även med solid-state-batterier, som anses ha stor potential i elfordon, och utvecklar hållbara och mer kompakta produkter som lämpar sig för snabbladdning. Solid-state-batterier, som planeras vara klara för kommersiell användning 2027-2028, har en räckvidd på mer än 1000 kilometer i den första utvecklingsfasen; I den andra utvecklingsfasen kommer de att erbjuda en räckvidd på mer än 1200 kilometer. De kan dock laddas på mindre än 10 minuter.

Med alla dessa olika batterilösningar kommer Toyota att fortsätta att göra mobilitet tillgänglig för allas behov.

📩 16/09/2023 12:41