Ministeriet för familje- och socialtjänst anordnar "familjeworkshop" i 81 provinser

Ministeriet för familje- och socialtjänst anordnar "familjeworkshop" i provinsen
Ministeriet för familje- och socialtjänst anordnar "familjeworkshop" i provinsen

Ministeriet för familje- och socialtjänst anordnar en "familjeworkshop" under samordning av 81 provinsdirektorat för att skydda, stärka och öka familjens sociala välfärd.

Ministeriet fortsätter sitt arbete inom området socialpolitik och tjänster för individer, familjer och samhälle med en förståelse för staten som hämtar sin makt från nationen. I detta sammanhang hålls "familjeworkshops" i 81 provinser för att bidra till ministeriets ansträngningar att identifiera och lösa sociala problem i Turkiet och för att skydda, stärka och öka familjens sociala välfärd.

Enligt det uttalande som ministeriet gjort, "Familj, jämställdhet och rättvisa", "Familj, social utveckling och välfärd", "Familj", "Familj, jämställdhet och rättvisa", "Familj, social utveckling och välfärd", "Familj, Workshops för jämlikhet och rättvisa kommer att fortsätta till den 81 september 22, med deltagande av universitet, akademiker, icke-statliga organisationer och offentliga institutioner och organisationer under samordning av 2023 provinsdirektorat. , Livslångt utveckling och lärande", "Familj, miljö och Klimat”, ”Familj, teknik och digitalisering”, ”Familjeorienterad socialtjänst” diskuteras.

Den familjeorienterade socialtjänstmodellen ska stärkas

Under dessa ämnen diskuteras lagstiftning, praxis angående familjeförstärkning och områden som behöver förbättras i detta avseende, policyer som kan utvecklas för harmonisering av arbete och familjeliv samt studier om hur man kan utöka omfattningen av försäkran om rättigheter och ansvar för att skydda familjen diskuteras.

Ytterligare åtgärder som kan vidtas för att stödja familjer ekonomiskt och socialt, och vilka ekonomiska och sociala stöd som bör ges för att uppmuntra etablering av nya familjer diskuteras.

I verkstäderna diskuteras de moment som ska göra det möjligt för familjen att etablera sina relationer på solida grunder, och vad som kan göras för att öka samhällets medvetenhet om äktenskap och familjeliv.

Frågor som kommer att öka familjers medvetenhet och medvetenhet i händelse av katastrofer och nödsituationer och säkerställa att familjer är försiktiga med klimatförändringar diskuteras också.

Den medvetna användningen av teknik för att skydda och stärka familjen och skapandet av verktyg för att säkerställa användningen av den tekniska utvecklingsprocessen till förmån för familjen, öka familjemedlemmarnas kapacitet för medvetet medieanvändning och uppmuntra familjevänliga produktioner diskuteras.

I verkstäderna, där problem och förslag i familjeorienterad socialtjänstpraxis diskuteras, diskuteras studier som ska genomföras för att stärka socialtjänstmodellen och öka familjers tillgång till socialtjänst.

"Vi strävar efter att ge bättre service till våra medborgare"

Minister för familje- och socialtjänst Mahinur Özdemir Göktaş sade i sitt uttalande att de startade familjeworkshops i 81 provinser för att möta behoven och förväntningarna från alla delar av samhället och sa:

”Vi strävar efter att ge bättre service till våra medborgare genom att komma samman med alla delar av samhället som tillhandahåller tjänster inom familje- och samhälleområdet. Familjen kommer först. I detta sammanhang kommer vi att definiera visionen som fokuserar på familjen i vårt land. "Som ministeriet kommer vi att fortsätta vårt arbete för att skydda och stärka familjen med förståelsen av "stark individ, stark familj, stark Turkiet" för det turkiska århundradet."

📩 17/09/2023 11:40