Fastighetsregistertransaktioner är säkrare med biOnay

Fastighetsregistertransaktioner är säkrare med biOnay
Fastighetsregistertransaktioner är säkrare med biOnay

Med biOnay, Turkiets första godkända mobila identitetsverifieringsenhet, ökar antalet identitetsverifieringstransaktioner i lagfart dag för dag. Mer än 10 miljoner människor har verifierat sina ID-kort med fingeravtryck under de senaste 2 månaderna.

EGA, som utför FoU-studier inom området e-identitet och e-signatur, verifierar identitet med fingeravtryck med 2 XNUMX biOnay-enheter inom ramen för sitt samarbete med General Directorate of Land Registry and Cadastre.

Med biOnay, som erbjuder lösningar för att förhindra eventuella problem som kan uppstå i identitetsverifieringstransaktioner, har mer än 973 miljoner medborgare slutfört sina transaktioner på ett säkert sätt i 10 fastighetsregister under 2 månader, utan att ha upplevt något bedrägeri eller kränkning.

"KRAV FÖRHINDRAS OCH INSTITUTIONENS anseende stärks"

Ümit Yaşar Usta, grundare av biOnay, ett dotterbolag till EGA, sa: "Vi har uppnått mycket goda resultat på kort tid inom ramen för vårt samarbete med General Directorate of Land Registry and Cadastre. Hittills har mer än 973 miljoner människor genomfört sina transaktioner på 185 fastighetsregistreringskontor på en kort period av 2 arbetsdagar, utan att ha upplevt något bedrägeri eller utsatthet. "Våra fastighetsregistreringskontor tillhandahåller kvalitet och pålitlig service", sa han.

Cevdet Ekmel Hatipoğlu, chef för informationsteknologiavdelningen vid General Directorate of Land Registry and Cadastre, sa att den elektroniska identitetsverifieringsenheten är mycket viktig för att förhindra bedrägerier: "När medborgare kommer till fastighetsregistret skannar de sina fingeravtryck i enhet, deras identitetsinformation och fingeravtryck jämförs och deras riktighet bekräftas. På så sätt verifieras identiteter snabbare och mer exakt. "Enheterna har använts framgångsrikt i alla fastighetsregistreringskontor i 10 månader", sa han.

📩 17/09/2023 10:49