Kinas första inrikesbyggda gigantiska kryssningsfartyg lanserar sin sista provresa

Kinas första inrikesbyggda gigantiska kryssningsfartyg går på sin sista provresa
Kinas första inrikesbyggda gigantiska kryssningsfartyg går på sin sista provresa

Adora Magic City, det första lyxiga transatlantiska kryssningsfartyget byggt i Kina, åkte på sin sista provresa för prestanda- och tillförlitlighetstester torsdagen den 7 september. Cruise Ship Project Department vid Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding Co., Ltd. (SWS) Vice ordförande Wei Shengsheng berättade för media att denna resa var den sista provresan innan fartyget levererades till köparen.

Under den sex dagar långa försöket kommer fartygets hastighet, manövrerbarhet, maskinområden som inte kommer att vara under konstant övervakning och hållbarhet att testas. Prestandatester kommer att genomföras i en lugn del av havet på cirka 100 meters djup. Dessutom kommer cirka 90 tester att genomföras på ljud, buller, vibrationer och intern infrastrukturdrift för att ge passagerarna en bekväm resa och bättre service.

Mer än 300 XNUMX ingenjörer, teknisk personal, inspektörer, konstruktörer och tjänsteleverantörer kommer att delta i testexpeditionen. Innan man gav sig ut på resan lastades en stor mängd material på fartyget för att möta dagliga behov och tusen ton bränsle köptes in.

Tillverkning och leverans av lyxkryssningsfartyg, som anses vara det svåraste området inom varvsindustrin, kan hittills endast utföras av fem länder i världen - Kina, Tyskland, Frankrike, Italien och Finland. Antalet delar som utgör ett stort fartyg av denna typ är över 20 miljoner, 10 gånger fler än ett flygplans. Till skillnad från vanliga civila fartyg, som bara kan få en licens efter en enda provresa, upptäcker och åtgärdar gigantiska lyxkryssningsfartyg problem på den första resan och åker sedan på en andra resa för att testa deras effekter.

I själva verket, enligt Lin Guolong, chef för Shanghai Maritime Universitys Logistics Research Center, måste sådana gigantiska fartyg genomföra två provresor och få internationella företags godkännande innan de får en operativ licens. Yang Xin, biträdande chef för kryssningsfartygsprojektavdelningen vid SWS, meddelade att Adore Magic City-fartyget kommer att erbjuda sina passagerare mer än 2 tusen olika typer av hytter för mat och dryck, underhållning, vila och sovtjänster.

Yang sa: "Det är naturligt att vissa problem kan uppstå i den första försökskörningen, och i den andra försöket kontrolleras att de tidigare observerade problemen har lösts. "Fartyget, som gjorde sitt första försök till sjöss i juli, förväntas levereras i slutet av 2023", sa han.

📩 09/09/2023 12:32