Jordbävning med styrka 7 i Marocko: Många döda och skadade

Jordbävning med magnitud i Marocko
Jordbävning med magnitud i Marocko

Marockos National Geophysical Institute meddelade att det var en jordbävning på magnituden 7 i landet. Institutet uppgav att epicentrum för jordbävningen, som inträffade på 8 kilometers djup, var El-Huz-regionen i Marrakech i norra delen av landet.

I uttalandet från det marockanska inrikesministeriet rapporterades det att 632 människor dog och 329 personer skadades, enligt de första fynden, i jordbävningen som kändes i många städer i landet.

"Den största jordbävningen i landets historia under det senaste århundradet"

Marockos National Geophysical Institute meddelade att jordbävningen med en magnitud på 7 som inträffade i Marrakech var den största jordbävningen i landets historia under det senaste århundradet.

Det rapporterades att Marrakech, Azilal, Agadir, Varzazat och Chichaoua var bland städerna där dödsfall inträffade.

I uttalandet betonades det att lokala institutioner, polisstyrkor och civilförsvarsteam mobiliserade alla sina resurser för att upptäcka skadorna som orsakats av jordbävningen och leverera nödvändig hjälp till de behövande, och medborgarna uppmanades att förbli lugna och inte panik .

Räddningsteam i Marocko försöker rädda de som lämnats i spillrorna av kollapsade byggnader. Samtidigt fick man veta att teamen hade svårt att nå jordbävningszonerna på grund av skadorna och avstängningen av vägarna efter jordbävningen.

 

📩 09/09/2023 10:08