Istanbul var värd för världens ledande olympiska idrottare

Istanbul var värd för världens ledande olympiska idrottare
Istanbul var värd för världens ledande olympiska idrottare

Istanbul var värd för världens ledande olympiska idrottare. IMM:s ordförande talade vid World Olympian Forum Ekrem İmamoğlu, betonade att deras mål är att få OS 2036 och paralympiska spelen till Istanbul. İmamoğlu öppnade ett speciellt stycke för damernas volleybollag, vilket har gjort Turkiet stolt över sina senaste framgångar, "Det här är människorna som visar hur man når toppen med laganda, disciplin och positiva personligheter. De fick oss att uppleva och skapa den vackraste berättelsen och den vackraste resan i vårt lands historia, särskilt i frågan om jämställdhet, som diskuteras flitigt i världen och vi vet att vi behöver göra stora framsteg. "Deras framgångar påminner unga flickor om att de borde tro och arbeta i sina egna mål, och de fortsätter att vara en källa till stolthet för Turkiet", sa hon.

Istanbul var värd för World Olympians Forum (WOF) som äger rum den 16-17 september 2023. Evenemanget samlade viktiga namn i världen som har titeln "OLY", som endast kan tas emot av idrottare som tävlar i de olympiska spelen och bäras för livet, på Volkswagen Arena i Sarıyer. Borgmästaren i Istanbul Metropolitan Municipality (IMM) Ekrem İmamoğlu och World Olympians Associations (WOA) president Joel Bouzou höll tal. Internationella olympiska kommitténs president Tomas Bach delade också sina åsikter i ett videomeddelande som han skickade till forumet.

"STJÄRNOR, FÖRELÄGG"

İmamoğlu sa att alla har några idrottare som de tar som förebilder i sina liv, "Jag minns många idrottare som vi tog som förebilder, som fick oss alla att känna oss speciella och motiverade. Vi förbättrar oss själva genom att titta på dem och imitera deras rörelser sedan barndomen. Vi kan inte stoppa oss själva från att titta på dem och imitera deras rörelser sedan barndomen, och vi förbättrar oss faktiskt med sådana rörelser. Ibland härmar vi dem framför skärmarna, ibland försöker vi agera som dem och bete oss som dem när vi idrottar eller tar våra första steg på idrottsplanerna. Vi ger oss till och med smeknamn efter deras namn. Forskning visar att över 80 procent av människor bestämmer sig för att bli idrottare och idrotta på grund av idrottsstjärnor. "Stjärnor gör det möjligt för oss att inte bara vara friska människor som idrottar, utan också mer sociala och dynamiska individer i alla avseenden", sa han.

"NÄTTS SULTANER GÖR OSS STOLT OCH HOPP"

Med hänvisning till boxaren Muhammad Ali, gymnasten Nadia Comaneci och idrottaren Usain Bolt som exempel på sådana idrottare, sa İmamoğlu: "Som Turkiet har vi nära bevittnat en unik historia de senaste åren. Den är full av budskap i alla aspekter. Vårt landslag i volleyboll för kvinnor, som vi kallar det, "nätets sultaner", har nått de kanske största segrarna i den turkiska lagidrottens historia, en efter en, med de internationella framgångar de har uppnått de senaste åren. De blev nummer ett i världen. Men mycket viktigare, de har blivit utmärkta förebilder för kvinnorna i vårt land. För närvarande, i mitt hus, bor min 12-åriga dotter med volleyboll. Hon får oss alla att uppleva det mod, balansen och beslutsamheten att slåss hos volleybollflickor hemma. Det håller mig, min fru och mina två söner vid liv. I det avseendet, att se att självförtroendet hos dem, att se att ett team kan forma kvinnors karaktär till att bli mycket starkare på det här sättet, gör mig otroligt stolt och otroligt hoppfull som pappa, som borgmästare, som en person som är i förvaltningen av samhället. Det här är människor som visar hur man når toppen med laganda, disciplin och positiva personligheter. De fick oss att uppleva och skapa den vackraste berättelsen och den vackraste resan i vårt lands historia, särskilt i frågan om jämställdhet, som diskuteras flitigt i världen och vi vet att vi behöver göra stora framsteg. "Deras framgångar påminner unga flickor om att de borde tro och arbeta i sina egna mål, och de fortsätter att vara en källa till stolthet för Turkiet", sa hon.

"VI KAN GE HOPP TILL KVINNOR MED OS"

İmamoğlu underströk att olympiska idrottares framgångshistorier kommer att vara ett exempel särskilt för barn och kvinnor:

”Med OS kan vi ge hopp till alla kvinnor som måste leva med regler som begränsar dem i mansdominerade samhällen. Vi kan visa att kvinnor kan finnas inom alla idrottsområden och konkurrera med män på lika villkor. Vi kan uppmuntra unga tjejer att förverkliga sin potential. Forskning säger oss att framtidens kvinnliga ledare kommer att växa fram från idrottsplatser. Tillsammans kan vi förklara för massorna på starkast möjliga sätt de problem som upplevs i frågor om mänskliga rättigheter och social rättvisa och de orättvisor som kvinnor lider i många länder. Vi anser att det är mycket viktigt att Paris 2024 ger lika kvoter för manliga och kvinnliga idrottare för första gången i historien. Sport och OS är återigen i ledande position. Vi är ansvariga för att sprida denna banbrytande hållning inom alla områden. OS är också av stor betydelse för att göra världen till en mer fredlig och fridfull plats. Den sammanför människor från olika länder, olika kontinenter och olika kulturer och ger ett budskap om internationell vänskap och fred. Tillsammans kan vi lyfta fram broderskapets och mänsklighetens enhet. Vi kan bli mer toleranta människor genom att lära känna olika mänskliga gemenskaper och deras traditioner. "Vi kan rikta våra ungdomar till dessa känslor och attityder", sa han.

"VÅRT MÅL; ATT TA 2036 OS OCH PARALYMPICEN TILL ISTANBUL”

"Vi agerar med det faktum att en stad där idrott kan utövas på dess gator är en hållbar stad", sa İmamoğlu och betonade att deras mål är att få OS 2036 och paralympiska spelen till Istanbul. Genom att ge exempel på de värden som Sydney 2000, Aten 2004, Peking 2008, London 2012, Rio 2016 och Tokyo 2020 lade till städerna där de hölls, inom olika områden från ekonomi till social utveckling, sa İmamoğlu:

"Som borgmästare i Istanbul, en av de största och vackraste städerna i världen, har jag och alla människor i Istanbul liknande drömmar. Vi påskyndar vårt arbete varje dag för 2032, nästa OS efter Brisbane 2036. Men här vill jag uttrycka detta tydligt: ​​Vi vet att många olika faktorer, ibland politiska förhållningssätt, är viktiga när det gäller bostadsägande. Vårt mål är att se till att Istanbul blir en olympisk stad även om den inte kan vara värd för OS. Att föra alla positiva effekter av sport till vårt folk, vår region, vårt land och alla geografier runt omkring oss. Vi vet att vi har gett oss ut på en stor resa inte bara geografiskt utan också kulturellt för att fortsätta vara en bro mellan väst och öst. Vi vet och ser att om vi understryker detta med den olympiska filosofin och internationella idrottsorganisationer, kommer dess inverkan att vara mycket betydelsefull för alla länder i världen. Vi vet att en hippodrome med en kapacitet på 100 tusen människor pryder det största torget i Istanbul, huvudstaden i östra romerska och ottomanska imperiet. "Invånarna i Istanbul har upplevt spänningen av sport, konkurrens och kampen mellan lag i 2000 år."

"ISTANBUL ÄR EN OLYMPISK STAD, Türkiye ÄR ETT OLYMPISKT LAND"

Med exempel på att Turkiet och Istanbul har framgångsrikt haft viktiga idrottsorganisationer, sa İmamoğlu: "När internationella organisationer tas i beaktande är Istanbul redan en olympisk stad och Turkiet är redan ett olympiskt land. Vi genomför alla dessa studier som myndigheter i ett land med en av de yngsta och dynamiska befolkningarna i Europa. Vi berör och kommer fortsätta beröra våra unga genom idrotten i staden, där medelåldern är 32 år, så att de kan uppleva idrottens positiva effekter inte bara på idrottsplatsen, utan under hela livet. Med studien "Social Return on Investment Analysis" som vi genomförde fastställde vi att 1 investeringsenhet i idrott i Istanbul har ett värde av 101,05 enheter i medborgarnas ögon. 84 procent av de som deltar i våra idrottsaktiviteter uppger att de känner sig piggare och friskare. 92 procent säger att de inser att idrott ger social integration. Istanbul är också en olympisk stad för kvinnor. 83 procent av de som deltar i våra friluftsaktiviteter är kvinnor. Med Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray och otaliga Istanbul-lag som stöds av över 90 procent av landet och som inte bara verkar inom fotboll utan också inom nästan 20 olympiska sporter, har vi en befolkning som lever med sport i olika grenar minst 300 dagar om året. "Vi har en befolkning på exakt 16 miljoner", delade han.

"OAVSETT HUR VÅRT ÄVENTYR PÅ VÄGEN TILL 2036 RESULTAT..."

"Vi fortsätter vår stora dröm om att bli en olympisk stad med våra gator, stränder, parker och ständigt utvecklande sportinfrastruktur", sa İmamoğlu och tillade: "Oavsett hur vårt äventyr på vägen till Istanbul 2036 slutar, kommer vi att fortsätta vår intensiva ansträngningar för att vara den ljusaste och mest framträdande punkten på världskartan. Och vi är väldigt bestämda i detta. Din närvaro, särskilt ditt accepterande av vår inbjudan att träffas i Istanbul och ditt deltagande i evenemanget från hela världen, ökar våra förhoppningar om sport och OS. När jag avslutar mitt anförande önskar jag er alla ett framgångsrikt forum som kommer att bidra till idrottens värld, alla som idrottar, och bana väg för nya transformationer inom idrotten. "Välkommen, du har gjort oss alla glada och stolta", avslutade han.

BOUZOU: DET ÄR EN STOR ÄRA ATT VARA HÄR

Bouzou gav information om olympierna och gav exempel på deras projekt. Bouzou sa, "Istanbul är inte bara en underbar stad, utan också en mycket vacker sportstad," och tillade, "İmamoğlu, hans team och intressenterna i frågan arbetar alla tillsammans. De ser till att människorna som bor i Istanbul drar nytta av sportevenemang. "Det är möjligt att säga att det har en global publik när det gäller fysiska aktiviteter", sa han. Bouzou uppmärksammade faran med fetma och sa att olympier har ansvar i denna mening. Bouzou tackade IMM och borgmästare İmamoğlu för att ha organiserat forumet och sa: "Det är en stor ära att vara här idag."

📩 17/09/2023 12:18