İGA Istanbul Airport, Europas bästa, roligaste, renaste flygplats

İGA Istanbul Airport återvände med en utmärkelse från Sydkorea
İGA Istanbul Airport återvände med en utmärkelse från Sydkorea

İGA Istanbul Airport utsågs till "Europas bästa flygplats i kategorin över 40 miljoner passagerare" och "Europas bästa flygplats" i Airport Service Quality (ASQ)-utmärkelserna, organiserade av Airports Council International (ACI) och anses vara bland de mest prestigefyllda utmärkelserna i Den nådde stora framgångar genom att anses värda titlarna "Pleasant Airport" och "Europe's Cleanest Airport".

IGA Istanbul Airport, som har tilldelats på varandra följande internationella utmärkelser av välrenommerade institutioner som en av de bästa flygplatserna i världen, hedrades med tre priser vid prisceremonin som hölls inom ramen för International Airports Council Customer Experience Global Summit - ACI Customer Experience Global Summit som hölls i Incheon, Sydkorea den 4-7 september 2023. ansågs värda utmärkelser i olika kategorier.

I utmärkelserna som delas ut inom ramen för Airport Service Quality ASQ-programmet som genomfördes av ACI, utsågs İGA Istanbul Airport till "Europas bästa flygplats i kategorin över 40 miljoner passagerare", "Europas mest njutbara flygplats" och "Europas renaste flygplats". " valt. Vid prisutdelningen delades utmärkelser ut till İGA Istanbul Airports vd Kadri Samsunlu.

İGA Istanbul Airport lämnade också efter sig ytterligare en milstolpe i sin kundnöjdhetsorienterade servicestrategi genom att nå nivå 12 på 3 månader inom ramen för International Airports Council - Customer Experience Accreditation.

Kadri Samsunlu, VD för İGA Istanbul Airport, som var talare i panelen med titeln "Ledarskap krävs för att etablera en kundorienterad kultur" som organiserades inom ramen för toppmötet, svarade på frågan "kapacitet" på frågan om vad som är det viktigaste faktor som en flygplats bör ha för kundnöjdhet.

Samsunlu betonade att en av de viktigaste faktorerna för passagerarnas tillfredsställelse är tillräcklig kapacitet, utöver fördelen med İGA Istanbul Airport i detta avseende; Han konstaterade att det sticker ut i passagerarnas tillfredsställelse tack vare sin detaljhandelsmix, rastplatser, mat- och dryckesmångfald, kultur, konst och underhållningsmöjligheter som flygplatsmuseet och utställningsområden.

Samsunlu sa, "Vårt mål är; För att nå toppen av Customer Experience Accreditation, det vill säga den 12:e nivån, så snart som möjligt, där vi tog oss upp till den 3:e nivån inom 5 månader. Det kan vara ganska svårt att uppnå detta på flygplatser som har intressenter och är globala nav, men jag har full tilltro till att vi kan uppnå detta. För att ta fasta steg mot detta mål, som İGA, måste vi agera tillsammans med vårt flaggflygbolag THY, DHMI och alla våra intressenter. Samtidigt som man siktar mot toppen när det gäller kundupplevelse; "Vår främsta motivation är att få våra passagerare att känna sig "värderade".

ACI belönar flygplatser i olika kategorier baserat på passagerarnöjdhetspoäng i undersökningen Airport Service Quality (ASQ), en global forskningsstudie baserad på intervjuer med passagerare under deras resor.

I undersökningen som genomfördes med 465 tusen människor världen över inom ramen för ASQ-programmet, tillfrågades passagerare som använder flygplatser om faktorer som incheckning, enkel navigering, renlighet, shopping och restauranger.

ACI Customer Experience Global Summit, ett av världens ledande flygplatsevenemang med fokus på kunders och anställdas upplevelse, erbjuder unika möjligheter att lära av branschledare och VD:ar om deras visioner och flygplatsupplevelsestrategier.

Mer än 500 högre flygplatschefer, kundupplevelseproffs och relevanta företagsledare deltar i evenemanget. Vid evenemanget, som också erbjuder möjligheten att upptäcka kundupplevelseprodukter, tjänster och teknologier, visar deltagarna upp sina lösningar för att förbättra passagerarupplevelsen.

📩 12/09/2023 10:41