Hemtjänsthjälp insatt på konton

Hemtjänsthjälp insatt på konton
Hemtjänsthjälp insatt på konton

Minister för familje- och socialtjänst Mahinur Özdemir Göktaş meddelade att de har satt in totalt 2.8 miljarder TL i hemtjänst på konton denna månad för att ge ekonomiskt stöd till helt beroende medborgare i behov av vård och deras familjer.

Minister Mahinur Özdemir Göktaş påminde om att hemtjänst, en av de viktigaste familjeorienterade vårdmodellerna som erbjuds av ministeriet, lanserades 2006 med idén att stödja funktionshindrade individer i första hand med sina familjer. Göktaş uppgav att med hjälp av hemtjänst skyddas familjens integritet genom att stödja medborgare som tar hand om sina helt beroende anhöriga i behov av vård.

Minister Göktaş sa att 5.097 2.8 TL per månad betalas ut per mottagare inom ramen för hemtjänst, "Denna månad har vi satt in totalt 566 miljarder TL i hemtjänst på konton för helt beroende medborgare och deras familjer som behöver vård . För närvarande drar XNUMX tusen medborgare nytta av hemtjänst. Inom ramen för vår Turkiets sekelvision, som ministeriet, anser vi att det är mycket viktigt att rättighetsbaserat socialt bistånd inom handikappområdet är hållbart med en transparent förståelse. I detta sammanhang kommer vi att fortsätta att nå ut till varje medlem i samhället med de holistiska och rättvisa socialtjänstmodeller vi har utvecklat inom ramen för vår vision om ett samhälle som inte lämnar någon bakom oss. "Jag hoppas att betalningarna kommer att vara till nytta för alla våra funktionshindrade medborgare och deras familjer." Han använde sina uttryck.

📩 14/09/2023 13:43