Goda nyheter om en höjning för betalda lärare och masterinstruktörer

Goda nyheter om en höjning för betalda lärare och masterinstruktörer
Goda nyheter om en höjning för betalda lärare och masterinstruktörer

President Recep Tayyip Erdoğan meddelade att det kommer att ske en ytterligare ökning med cirka 25 procent i extra timavgifter för betalda lärare och masterinstruktörer, och en ökning med cirka 26-27 procent i utländsk valuta för stipendier till forskarstuderande.

President Erdoğan sa: "Vi har utsett 80 procent av de lärare som arbetar för närvarande. Utöver det rekordhöga antalet anställningar implementerade vi läraryrketslagen och beviljade ytterligare ekonomiska och ekonomiska rättigheter till våra lärare. Nu tar vi ett steg mot våra masterinstruktörer och de som arbetar på officiella utbildningsinstitutioner anslutna till vårt departement för ytterligare undervisningsavgifter. Vi kommer att höja de extra timavgifterna för dessa bröder med cirka 25 procent. Därmed höjer vi månadslönerna med 2023 procent 91. Vi ökar också stipendier för våra doktorander med nationella utbildningsstipendier i varierande takt beroende på förhållandena i de länder där de studerar. Vi har gjort en genomsnittlig ökning med cirka 26-27 procent av stipendier i utländsk valuta. Jag hoppas att våra båda goda nyheter kommer att vara till nytta." sa.

📩 15/09/2023 13:00