KOBIS blev målet för tjuvar som skadade allmän egendom

KOBIS blev målet för tjuvar som skadade allmän egendom
KOBIS blev målet för tjuvar som skadade allmän egendom

Vissa människor hemsöker Kocaeli Metropolitan Municipalitys Smart Bicycle-system KOBI, övervakar stationerna och stjäl cyklar när ingen är i närheten. Skador orsakade av personer som bröt upp låsen och stal cykeln från stationen på 5 sekunder; Det kräver reparationer som tar timmar eller till och med dagar. Dessa personer kommer dock inte undan med skadorna de orsakar, de upptäcks genom säkerhetskameror och en offentlig stämningsansökan väcks mot dem.

KOBIS VAR TJUVENS MÅL

Kocaeli Metropolitan Municipality har implementerat Kocaeli Smart Bicycle System (KOBİS) för att underlätta stadstillträde, skapa mellanliggande faciliteter som ger näring till kollektivtrafiksystem och uppmuntra användningen av ett miljömässigt och hållbart transportmedel. KOBIS, som svarar på transportkraven från tusentals människor varje dag för en liten summa, har nyligen blivit målet för tjuvar som skadar allmän egendom.

DET TAGER DAGAR ATT REPARERA

Individer som övervakar KOBIS-stationerna stjäl cyklarna genom att bryta låsdelarna med rå kraft och lämna platsen när ingen är i närheten. Individer skadar KOBIS cykelparkeringsenheter, låsanordningen på cykeln och cykeln inom några sekunder. De stulna cyklarna hittades senare trasiga och svårt skadade. Reparationen av cyklar som skadats av tjuvar på några sekunder kräver timmar eller till och med dagar i cykel- och stationsunderhålls- och reparationsverkstaden.

RÄTTSLIG ÅTGÄRD BÖRJAD

Rättsliga åtgärder inleds mot individer som skadar det SME-system som medborgarna använder varje dag. Bilderna som visar skadorna som dessa människor orsakat fick KOBI, som övervakades 24 timmar om dygnet med säkerhetskameror, att ge upp. Personerna identifieras från bilderna och rättsliga åtgärder inleds mot dem av Metropolitan Municipality Legal Consultancy Office.

DE KAN INTE KOMMA UT MED DET

I cykel- och stationsunderhålls- och reparationsverkstaden som inrättats av Kocaeli Metropolitan Municipality Transportation Department, registreras varje incident på stationerna ögonblick för ögonblick med säkerhetskameror. I detta sammanhang identifieras personer som skadar cyklar och stationer och rättsliga åtgärder vidtas mot dem. För att påminna om att cyklar är allmän egendom vill myndigheterna att medborgarna ska vara försiktiga när de använder cyklar och inte skadar dem genom att använda dem som sin egen egendom.

📩 17/09/2023 10:56