Borrarbeten fortsätter för termisk turism i Erciyes

Borrarbeten fortsätter för termisk turism i Erciyes
Borrarbeten fortsätter för termisk turism i Erciyes

Kayseri Metropolitan Municipality borgmästare Dr. Memduh Büyükkılıç gjorde undersökningar i Erciyes geotermiska borrområde inom ramen för de studier som genomfördes för att göra Erciyes känt för termisk turism och för att utvärdera denna potential. I Erciyes, där varmvatten kan nås på 385 meter, i ljuset av tekniska data, bestäms det nya målet till 420 meter och det planeras att nå varmvatten med högre temperatur och högre flödeshastighet.

Medan varmvattenborrningsarbeten fortsätter oavbrutet av Metropolitan Municipality för att öka potentialen för Erciyes och göra det till ett attraktionscentrum som kan användas i 12 månader, säger Metropolitan Municipality Mayor Dr. Memduh Büyükkılıç inspekterade det arbete som utfördes i detta sammanhang på plats.

Under det tekniska besöket hos borgmästare Büyükkılıç, biträdande generalsekreterare för Metropolitan Municipality och Erciyes A.Ş. Han åtföljdes av styrelseordförande Hamdi Elcuman, vice generalsekreterare Ali Hasdal och Mustafa Türkmen och avdelningschefer.

“ERCIYES SKI CENTER ÄR VÅR STOLTHET”

Büyükkılıç, som fick information om den senaste situationen från Duran Safrantı, chef för jordbruksserviceavdelningen, och myndigheterna, önskade lycka till till personalen som arbetar i regionen.

I sitt uttalande här sa borgmästare Büyükkılıç: "Erciyes Ski Center är vår stolthet, det är ett centrum i världsklass. "För att kröna detta fortsätter vi att arbeta flitigt med varmvattenarbeten med en förståelse som också ger en gnutta hopp", sa han.

"STUDEN SOM KOMMER ATT GÖRA DET STÖRSTA BIDRAG TILL VÅRT ERCİYES"

Borgmästare Büyükkılıç sa att de preliminära uppgifterna tyder på att studierna om termiskt vatten kommer att ge positiva resultat, "Vi fortsätter vårt arbete för att ytterligare klargöra och avsluta detta. Jag hoppas att detta arbete, som kommer att ge det största bidraget till vår Erciyes, kommer att bli resultatet som vi hoppas. Vi hoppas att våra hotell kommer att ha termiska anläggningar för att ge service även på sommaren. Grattis till utfört arbete. "Vi vill också tacka vårt Korusu-företag, Kayseris stolthet, för att ha utfört dessa arbeten", sa han.

Büyükkılıç betonade att varmvatten har nåtts i regionen, men tekniskt sett har arbetet inte slutförts ännu, och sa: "Varmvatten har nåtts, det gick ner ytterligare, vi såg att alla välkomnade det med glädje, men de verk som kommer tekniskt att resultera i att det sätt vi önskar inte har slutförts ännu. "Vi hoppas och tror att vi kommer att vara lyckliga", sa han.

📩 13/09/2023 13:45