Audi öppnade In-Campus Technology Park

Audi öppnade In-Campus Technology Park
Audi öppnade In-Campus Technology Park

Audi öppnade sin teknikpark In-Campus. Efter sju år av omfattande markförbättringar och byggnadsarbeten, har området som öppnats ett nytt fordonssäkerhetscenter och informationsteknikcenter som kommer att forma framtidens transporter.

Den största byggnaden på In-Campus är det nya Vehicle Security Center. Den har måtten 130 x 260 meter inklusive spåren. Vid utformningen av anläggningen togs särskilt hänsyn till utvecklingsmöjligheter. Till exempel har en pelarlös pelare på 50 x 50 meter ett integrerat nedslagsområde. Diagonala krockbanor här tillåter testkonfigurationer inklusive fordon-till-fordon-kollisioner. Den längsta banan är 250 meter lång och ger provning med förhandsbromsning vid en kollision.

Ett fast slagblock och fyrvägsrörligt slagblock förbättrar arbetseffektiviteten. Detta gör det möjligt att genomföra mycket mer omfattande fordonskrocktester på Audis fabriksanläggningar i Ingolstadt varje år än på den krockplats som tidigare använts. Det nya fordonssäkerhetscentret erbjuder också ytterligare testmöjligheter för system, karosser och komponenter till cirka 100 personal på fältet.

Databehandlingscenter

Ett nytt Audi Information Technology Center byggdes också intill fordonssäkerhetscentralen. Denna plats stödjer AUDI AG:s framtida projekt med toppmodern hårdvara och mjukvara på en yta på cirka 10 tusen kvadratmeter. Det finns nästan 2 servrar och datalagringsenheter på ett område på 400 800 kvadratmeter. I det första skedet är den potentiella produktionen runt två megawatt, och detta värde kan höjas till 4,4 megawatt. Maximal tillgänglighet, högsta nivå av felsäkerhet och energieffektivitet är högsta prioritet i IT-centrets tekniska koncept. Till exempel, tack vare ett nytt koncept, leds spillvärme från servrar till campus allmänna energiförsörjningsnät och kan användas för att värma andra platser på platsen. Detta förvandlar Computing Center från en energikonsument till en generator.

Mjukvarukunskaper och digitalisering på In-Campus

En av de speciella byggnaderna i In-Campus är projekthuset. Komplexet består av fyra byggnader i den nordvästra delen av anläggningen. Hela den 42 tusen kvadratmeter stora kontors- och verkstadsytan är uthyrd. CARIAD har haft ett teknikcenter på In-Campus sedan slutet av 2020. Anläggningen är hem för mjukvaruföretagets största plats. Mer än 2 XNUMX CARIAD-personal arbetar här med teknologier för alla Volkswagen Groups varumärken, inklusive den digitala körupplevelsen, autonom körning, utveckling av teknikplattformar och molntjänster. CARIAD utvecklar även premiummjukvara och elektronisk arkitektur för den nya Premium Platform Electric (PPE) här för Audi och Porsche-modeller.

Här finns också Automated Driving Alliance, där CARIAD och dess partner Bosch arbetar tillsammans för att utveckla autonoma körfunktioner. De moderna kontoren här har flexibelt valbara arbetsytor och är designade för att uppmuntra agilt arbete och teamomsättning. CARIAD-team arbetar i verkstäder och laboratorier för att integrera programvaran i fordon som tillhör Audi och andra koncernmärken.

Det finns en funktionell byggnad i två våningar i nordöstra delen av campus. Som Audis projektpartner etablerade Technical Vocational School of Ingolstadt här IN2Lab-projektkontrollcentret, en digital testbädd för automatisk och uppkopplad körning. Byggnaden innehåller också träningsrum, en dedikerad brandstation för In-Campus och vaktanläggningar. In-Campus har en direkt anslutning till motorväg A9. En del av denna motorväg har fungerat som en digital testplats för utvecklingen av autonom körning i flera år.

Innovativt energiförsörjningskoncept

In-Campus har designats för bästa möjliga energieffektivitet och är tänkt att bli ett nollenergicampus. Teknikparken hämtar för närvarande grön energi utifrån, men kommer i framtiden att producera lika mycket förnybar energi som den förbrukar. Spillvärmeanvändning, energilagring och smarta styrsystem är åtgärder för detta ändamål. In-Campus modulära energikoncept bygger på tre nyckelkomponenter: ett vattenbaserat rörsystem, dubbelriktade värmepumpar och ett tvärenergikoncept. Tack vare ledningsnätet och tvåvägsvärmepumparna värms In-Campus-byggnader med spillvärme från andra byggnader som IT-centralen. Detta sparar energi genom att använda energi som annars skulle vara oanvändbar.

Grundvattenreningssystemet på campus använder också värme. De elektriska pumparna i tio brunnar drar förorenat grundvatten från marken. Men efter att detta vatten har renats matas det in i rörsystemet där värmeväxlare kyler eller värmer byggnader innan de når någon annanstans.

Överskottsvärme- och kylenergi matas till tre värmeenergilagringssystem med en kapacitet på 3 tusen kubikmeter i Energy Control Center. Under de närmaste åren kommer den gamla brandskyddsbassängen, som fungerade som buffertbassäng under rehabiliteringen, att fungera som ett extra värmelager på cirka 29 tusen kubikmeter för att leverera energi under hela året.

Ett intelligent tvärenergikoncept hanterar samverkan mellan alla tekniska komponenter, styr energigeneratorer och konsumenter, lagrar och omvandlar överskottsenergi, förhindrar förbrukningstoppar och eliminerar belastningar. Innovativa komponenter integreras gradvis i det modulära energisystemet. Det första solcellssystemet på taket till Energistyrningscentralen tillhandahåller för närvarande grön energi.

incampus öppnar i Ingolstadt

Växtförbättring: En utmanande uppgift

Fram till att raffinaderiet stängdes 2008 var marken föremål för tung industriell användning. Därför att; Den var förorenad med 900 ton eldningsolja, 200 ton lätt bensin och giftiga perfluorerade och polyfluorerade kemikalier (PFC) från det gamla brandkårens släckskum. IN-Campus GmbH, ett joint venture mellan AUDI AG och staden Ingolstadt, köpte den 2015 hektar stora tomten hösten 75 och undertecknade ett offentligt och officiellt ombyggnadskontrakt några månader senare.

Den nödvändiga återvinningen av mark och grundvatten påbörjades hösten 2016. Processen genomfördes av en arbetsgrupp bestående av tre expertföretag under ledning av ARGE In-Campus GbR. En av metoderna som användes kallades luftsprutning. I denna metod avlägsnas giftiga föroreningar från marken genom ångextraktion, bikakeutgrävning och nedströms jordtvättning. Merparten av saneringsarbetet slutfördes i slutet av 2021. 15 hektar av den extensivt odlade arealen var reserverad för miljön. Här fungerar en nästan naturlig alluvial skog med speciella växtarter som ekologiskt kompensationsområde.

Grundvattenförbättringsarbeten på Campus förväntas pågå fram till 2028. Här pumpas grundvatten ut av tio brunnar i kanten av åkern. Ett reningssystem renar vattnet genom att ta bort mer än 99,9 procent av de föroreningar som finns. In-Campus-sanering är ett av de största marksaneringsprojekten i Tyskland och den första fullskaliga saneringen av en raffinaderianläggning i Bayern.

Ett av målen med att utveckla det högteknologiska distriktet var att göra In-Campus till en del av staden Ingolstadt. Campusartären, som är cirka 50 meter bred, är ett exempel på detta. Denna artär är en kilometerlång parkväg med grönområden i mitten av anläggningen, vilket ger kommunikations- och mötesytor för anställda och besökare. Samtidigt ger In-Campus, tack vare den alluviala skogsbiotopen som skapats i det 15 hektar stora ekologiska kompensationsområdet, möjligheten att återvända till lugnet och naturen vid floden Donau.

📩 16/09/2023 12:17