Arbetet slutförs på den historiska Malabadi-bron

Arbetet slutförs på den historiska Malabadi-bron
Arbetet slutförs på den historiska Malabadi-bron

Diyarbakır Metropolitan Municipality har slutfört landskapsarbetet på den historiska Malabadi-bron, som finns med på Unescos preliminära lista över världskulturarv.

Institutionen för parker och trädgårdar har slutfört 70 procent av landskapsarbetet som det utfört för att avslöja magnifikan på Malabadi-bron, som ligger inom gränserna till Silvan-distriktet.

I projektet, där infrastrukturarbeten har slutförts och överbyggnadsarbeten fortsätter, kommer en cafeteria, promenadväg, lekplats, observationsterrass, gradvisa sittplatser, fiskebryggor och rekreationsområden att byggas på ett område på 20 tusen kvadratmeter.

I projektet som kommer att tilltala alla från 7 till 70, kommer teamen att plantera 14 träd av 500 olika typer, barr- och lummiga, 15 buskar och 361 tusen 1523 marktäckande växter på en yta av 2 tusen 564 kvadratmeter.

I studien, där ett område på 4 tusen kvadratmeter vid kusten kommer att användas som en promenadväg, kommer lekgrupper att placeras i en 400 kvadratmeter stor sektion, vilket gör att barnen kan ha en trevlig tid i detta område.

I projektet, där en 210 kvadratmeter stor observationsterrass kommer att byggas för att göra det möjligt för besökare att bekvämt se magnifikan på den historiska Malabadi-bron, som har den bredaste bågen bland stenbroarna, kommer också en cafeteria med en användningsyta på 40 kvadratmeter att finnas. byggd.

Parks and Gardens Department kommer att placera 64 sittplatser, herr- och damtoaletter, 12 bord och 22 soptunnor i de avsedda sektionerna så att medborgarna kan vila.

För att säkerställa en sund tillväxt av grönområden kommer teamen att bygga en 80 kvadratmeter stor vattentank i det område som bestäms inom projektets ram.

📩 12/09/2023 13:30