AKINCI TİHA genomförde framgångsrikt 30 tusen flygtimmar

AKINCI TİHA har framgångsrikt genomfört ett tusen flygtimmar
AKINCI TİHA har framgångsrikt genomfört ett tusen flygtimmar

Bayraktar AKINCI TİHA, utvecklad nationellt och unikt av Baykar inom ramen för AKINCI-projektet som genomfördes under ledning av ordförandeskapet för försvarsindustrin, har framgångsrikt genomfört 30 tusen flygtimmar.

PÅ HIMMEL I 30 TUSEN TIMMAR

Bayraktar AKINCI TİHA (Assault Unmanned Aerial Vehicle), utvecklad nationellt och unikt av Baykar, som producerade Turkiets första nationella obemannade flygfarkoster, lämnade efter sig ytterligare en viktig milstolpe i den turkiska luftfartens historia genom att framgångsrikt genomföra 30 tusen flygtimmar. Bayraktar AKINCI, som har tecknat exportkontrakt med 8 länder hittills, fortsätter att tjäna effektivt.

FÖRST I FLYGHISTORIA

National TİHA deltog i flygningarna som genomfördes för första gången i flyghistorien. Efter näraarmsflygningen utförd av Bayraktar AKINCI och Bayraktar KIZILELMA för första gången i testet som hölls i Çorlu den 24 april 2023, vilket var det första i världens flyghistoria, bröt de ny mark vid TEKNOFEST 2023. Attackera obemannade flygfarkoster AKINCI och obemannade stridsflygplan KIZILELMA utförde samma flygning offentligt många gånger i Istanbuls himmel. Bayraktar AKINCI, som utförde armflygningar med stridsflygplanet MIG-29 med Baykars ordförande Selçuk Bayraktar i cockpit, vid TEKNOFEST Azerbajdzjan som hölls förra året, utförde också armflygningar med SOLOTÜRK, Hürkuş och Turkish Stars aerobatikteam på TEKNOFEST.

HÖJDREKORDÄGARE

Bayraktar AKINCI TİHA, som har fungerat framgångsrikt sedan den 29 augusti 2021, då den gick in i den turkiska väpnade styrkans (TAF) inventering, har också höjdrekordet i vår nationella flyghistoria. Nationella TİHA Bayraktar AKINCI slog rekordet genom att stiga till en höjd av 21 2022 fot (45.118 13.716 meter) inom ramen för testerna för uthållighet, hög höjd och hög hastighet som utfördes i närvaro av ordförandeskapet för försvarsindustrin och flygvapnets kommandodelegationer på XNUMX juni XNUMX.

HAN ARBETADE I JORDBÄVNINGSOMRÅDET

Bayraktar AKINCI TİHA flög under svåra väderförhållanden och deltog i sök- och räddningsarbete, samordning, säkerhet och skadebedömning omedelbart efter de Kahramanmaraş-centrerade jordbävningarna som inträffade den 6 februari 2023. 9 av de nationella TİHA AKINCIs, det enda flygplanet som flög omedelbart efter jordbävningen, deltog aktivt i de aktiviteter som genomfördes efter jordbävningen genom att göra kontinuerliga flygningar.

UNDER NATIONELL AMMUNITIONENS VINGAR

Integreringsprocessen av nationellt producerad ammunition i Bayraktar AKINCI TİHA fortsätter. Inom ramen för AKINCI:s utvecklingsaktiviteter har hittills MAM-L, MAM-T, MAM-C, Tolun, Teber-82, Teber-81, LGK-81, LGK-82, HGK-82, Gökçe Guidance Kit, Gözde Guidance Kit , KGK-82-SİHA, UHA-230 Supersonic Missile och Çakır Missile testades framgångsrikt.

STÖRSTA FLYGEXPORTEN

Den 18 juli undertecknades ett samarbetsavtal mellan Baykar och Saudiarabiens försvarsministerium i närvaro av president Recep Tayyip Erdoğan och Saudiarabiens kronprins Mohammed Bin Salman. Avtalet undertecknades av Baykar General Manager Haluk Bayraktar och Saudiarabiens vice försvarsminister Halid Bin Hüseyin El Bayari. I detta sammanhang kommer Bayraktar AKINCI UAV att tjäna i inventeringen av flyg- och sjöstyrkornas kommando i kungariket Saudiarabien. Som ett resultat av detta avtal realiserades Turkiets största enskilda flygexport.

PÅ HIMLEN I NATO OCH EU-LÄNDERNA

Baykar, som ett resultat av en konkurrensprocess, lämnade sina amerikanska, europeiska och kinesiska konkurrenter bakom sig och startade 2023 med exportkontraktet för Bayraktar TB370 på 2 miljoner dollar, med avtalet undertecknat med Kuwaits försvarsministerium. Med exporten till Rumänien kom Bayraktar TB2 SİHAs in i inventeringen av 4 NATO-medlemsländer och 2 EU-medlemsländer.

32 COUNTRY EXPORT

Baykar, som har genomfört alla sina projekt med egna resurser sedan starten, har fått 2003 % av sina intäkter från export sedan starten av UAV FoU-processen 82. Enligt uppgifter från Turkish Exporters Assembly (TİM) 2021 och 2022 blev det exportledare för försvars- och flygindustrin. Baykar, vars exporthastighet var 2022 % i de kontrakt som undertecknades 99.3, uppnådde en export på 1.18 miljarder dollar. Omsättningen 2022 för Baykar, det största exporterande företaget inom försvars- och flygindustrin, nådde 1.4 miljarder dollar. Omsättningen 2022 för Baykar, det största exporterande företaget inom försvars- och flygindustrin, nådde 1.4 miljarder dollar. Exportavtal har tecknats med 2 länder för Bayraktar TB31 SİHA, och med 8 länder hittills för Bayraktar AKINCI TİHA, för totalt 32 länder.

📩 15/09/2023 15:08