383 barn tog examen från Metro Istanbul Summer School

Skriva ut
Skriva ut

Metro Istanbul, ett av dotterbolagen till Istanbul Metropolitan Municipality (IMM), tog examen från Metro Istanbul Summer School, som det anordnade för andra gången i år inom ramen för IMM Summer Activities. 383 barn som deltog i programmet som hölls på Metro Istanbuls Esenler Campus under sommaren fick sina certifikat vid ceremonin.

Metro Istanbul, Turkiets största systemoperatör för stadsbanor, organiserade det andra Metro Istanbul Summer School-programmet på Esenler Campus mellan 10 juli och 1 september inom ramen för IMM Summer Activities.

Under sommaren; 383 barn deltog i robotkodning, aikido, friidrott, tecknad serie, serietidningsworkshop, återvinningsworkshop, elduppmärksamhetsträning, badminton, volleyboll, basket, M-Farmer, Science Bus och barnrättsträningar, på IBB Prof. Dr. De fick sina certifikat vid ceremonin som hölls på Adem Baştürk Cultural Center.

"Vi nådde 24 barn från 383 distrikt"

Metro Istanbuls generaldirektör Dr. Özgür Soy sa: "Vi har aldrig sett Metro Istanbul vara begränsad till enbart transporttjänster. Vi ville dela de möjligheter vi hade med våra grannar och öppnade dörrarna till våra campus, som från utsidan såg ut att vara omgivna av fyra väggar, för Istanbuls invånare. Det väckte mer uppmärksamhet än vi förväntat oss, och vi nådde 24 barn från 383 distrikt på Metro Istanbul Summer School, som vi anordnade för andra gången i år inom ramen för IMM Summer Activities, så vi har nu expanderat bortom Esenler. Vi är glada om vi gjorde ens en liten insats till våra mammor, pappor och barn. Att se våra barns leende ansikten är värt allt. "Vi kommer att fortsätta att träffa alla våra medborgare från 7 till 70 med Open Air Cinema Days, och barn och deras föräldrar med de terminsevenemang som vi anordnar under terminslovet på våra campus", sa han.

"En av de bästa sakerna vi har gjort med visionen från vår president Ekrem är Metro Istanbul Summer School"

Soy sa att Metro Istanbul Summer School, som hölls för andra gången i år, hölls med intensivt deltagande:
”Att se våra barn så glada här idag gav oss stor lycka och energi. I linje med den vision som vår president Ekrem gett oss ser vi aldrig dessa platser, dessa positioner, dessa platser som våra egna. Vi minns varje minut att vi valdes av folket och att vi är i plikt att tjäna folket. En av de bästa sakerna vi gjorde med denna vision var Metro Istanbul Summer School. Vi vill tacka IMM Fire Department, Social Services Department, Youth and Sports Directorate, Institute Istanbul İSMEK och İSTAÇ för deras stöd, som inte lämnade oss ifred när vi organiserade detta program. "Vi vill tacka rektorerna som vi arbetade med från början till slut när vi organiserade dessa organisationer, och alla våra lagkamrater som bidrog till sommarskoleprogrammet så att våra barn fick en oförglömlig sommar."

Totalt gavs 41 timmars utbildning med 300 instruktörer

I programmet "Metro Istanbul Summer School", som består av 2 perioder om 4 veckor vardera och 7-10 och 11-14 åldersgrupper deltar; Robotkodning, aikido, friidrott, tecknad serie, serieverkstad, återvinningsworkshop, elduppmärksamhetsträning, badminton, volleyboll, basket, M-farmer, vetenskapsbuss och barnrättsutbildning gavs. Totalt 41 timmars utbildning gavs under sommaren på Metro Istanbul Summer School, där 14 olika program förbereddes med 300 instruktörer. Medan deras barn deltog i roliga och lärorika aktiviteter, var föräldrar som ville delta i de olika konstnärliga och pedagogiska program vi anordnade.

📩 10/09/2023 13:26