Ett av Turkiets mest prestigefyllda projekt, Yavuz Sultan Selim-bron är 7 år gammal

Ett av Turkiets mest prestigefyllda projekt, Yavuz Sultan Selim-bron är i sin ålder
Ett av Turkiets mest prestigefyllda projekt, Yavuz Sultan Selim-bron är i sin ålder

Yavuz Sultan Selim Bridge, som är den längsta i världen och ett av de mest prestigefyllda projekten i Turkiet, designad för att ha ett järnvägssystem över sig, är 7 år gammal.

Transport- och infrastrukturminister Abdulkadir Uraloğlu sa att Yavuz Sultan Selim-bron sticker ut med sin miljövänliga egenskap.

Minister Uraloğlu sa: "Med Yavuz Sultan Selim-bron sparades totalt 3,3 miljarder 155 miljoner lira, 3 miljarder lira från tiden och 455 miljoner liras från bränsle. 18 tusen ton koldioxidutsläpp minskade. Tack vare bron avlastades Istanbultrafiken i mycket stor utsträckning.” sa.

Yavuz Sultan Bridge, genom att förbinda två kontinenter, bidrar inte bara till landets ekonomi i 7 år, utan underlättar också flödet av ökande trafik och tar trafiken ut från bostadsområdena i Istanbul.

Minister Uraloğlu betonade att bron ger snabb och säker transport till Istanbuls flygplats, som ligger i norra Istanbul, sade: "Yavuz Sultan Selim-bron byggdes med sin moderna design, estetiska struktur och de mest avancerade materialen och ingenjörsteknikerna. Det stod ut som ett av vårt lands symbolprojekt. Bron tjänar ett tätt och kontinuerligt transportflöde.” han sa.

BROENS FUNKTIONER...

Yavuz Sultan Selim-bron byggdes som en del av Northern Marmara Motorway Project. Denna bro ligger vid Svarta havets mynning, mellan Garipçe-bosättningen i Sarıyer-distriktet på den europeiska sidan och Poyrazköy-bosättningen i Beykoz-distriktet på den anatoliska sidan. Bron uppstod som ett resultat av en studie som kombinerar avancerad teknik och expertis. Jordbävningseffekter bestämdes genom att ta hänsyn till lokala markförhållanden, förkastningar, historiska jordbävningar och andra faktorer, och jordbävningsdesign gjordes i ljuset av dessa data inom de principer som fastställts i nationella och internationella specifikationer. Den totala längden på Yavuz Sultan Selim-bron, som har ett huvudspann på 408 2 meter, når 164 26 meter med sina sidoöppningar. Yavuz Sultan Selim Bridge, som togs i bruk den 2016 augusti 59, är den längsta bron i världen, med en bredd på 330 meter och designad för att passera en järnväg. Brons tornhöjd är XNUMX meter.

📩 26/08/2023 12:31