Den "vita vagnen" som används av Atatürk anstår Çiğli"

Ring till TCDD för att ta med den vita vagnen som används av Atatürk till Çiğli
Ring till TCDD för att ta med den vita vagnen som används av Atatürk till Çiğli

Çiğlis borgmästare Utku Gümrükçü uppmanade TCDD att föra den vita vagnen som används av Atatürk till Çiğli.

Çiğli kommun fortsätter sina ansträngningar att föra den vita vagnen till Çiğli, som Atatürk använde på sina inrikesresor 1926 till 1937, och som togs bort från sin plats i Alsancak vid midnatt av TCDD 2020 och flyttades till ett stängt område. Borgmästare Utku Gümrükçü ringde TCDD-tjänstemän på Twitter angående White Wagon, som är stängd för besökare.

“Anstår Cigli”

I sitt inlägg på sitt Twitterkonto sa president Gumrukcu: "Vi strävar efter den vita vagnen, vår Faders arvegods, som du tog från Izmir för tre år sedan med en midnattsoperation, som vi gjorde för tre år sedan. Avlägsnandet av den vita vagnen som används av Atatürk är oacceptabelt. Denna vagn är symbolen för Atatürks kärlek till İzmir och grunden för republiken. I Çiğli, vår stad värdig detta förtroende med vårt järnvägsförflutna, vill vi föra den vita vagnen tillsammans med alla medborgare i İzmir på 100-årsjubileet av vår republik. Oavsett kostnad är vi redo att ta med denna relik till vår Çiğli! Vi kommer att initiera nödvändiga initiativ i detta avseende. "Den vita vagnen passar Çiğli", sa han.

📩 22/08/2023 10:08