Turkcells Superligamästare i damfotboll tillkännages

I finalen i Turkcell Women's Football Super League besegrade Ankara Metropolitan Municipality Fomget GSK Fenerbahçe med 4-2 och blev mästare.

I finalen i Turkcell Women's Football Super League möttes Ankara Metropolitan Municipality Fomget GSK och Fenerbahce på Izmir Alsancak Mustafa Denizli Stadium.

Det gul-mörkblå laget stängde matchens första halvlek med 9-1 med ett mål som Zenatha Coleman gjorde från straffpunkten i den 0:e minuten. Ankara Metropolitan Municipality Fomget GSK balanserade ställningen med Daria Apaneschenkos straffmål på 90 +8 och matchen gick till förlängning.

Fenerbahces Ecem Cümert fick ett rött kort i den 95:e minuten.

ABB Fomget GSK tog ledningen med 96-107 med mål som Armisa Kuc gjorde i 3:e och 1:e minuterna. Zenatha Coleman reducerade till ett i den 110:e minuten, men Armisa Kuc, som dök upp på scenen igen i den 114:e minuten, fastställde matchresultatet till 4-2. Med detta resultat vann Ankara Metropolitan Municipality Fomget GSK det första Turkcell-mästerskapet i Super League för damfotboll i dess historia.

Alice Kusi och Zenatha Coleman från Fenerbahçe valdes ut som de bästa spelarna.