Namnet på Turkiets första elektriska Eskişehir-5000 huvudlokomotiv har registrerats

Namnregistreringsceremonin för Turkiets första elektriska Eskişehir Mainline Lokomotiv hölls
Namnregistreringsceremonin för Turkiets första elektriska Eskişehir-5000 huvudlinjelokomotiv hölls

Ufuk Yalçın, General Manager för TCDD Taşımacılık A.Ş., Turkey Rail System Vehicles Industry Inc. (TÜRASAŞ) deltog i namnregistreringsceremonin för Turkiets första elektriska Eskişehir-5000 huvudlokomotiv tillverkat i Eskişehirs anläggningar.

Vid ceremonin, efter TÜRASAŞ General Manager Mustafa Metin Yazar, sade energi- och naturresursminister Fatih Dönmez: "Detta projekt beslutades att stödjas 2017. Det kraftfullaste fordonet som någonsin designats i Turkiet. E5000 betyder 5 tusen kilowatt. Sedan starten av projektet har 157 av våra ingenjörer lagt sina tankar här. Olika delar av loket anskaffades från cirka 115 inhemska leverantörer, vilket återigen i hög grad bidrog till att minska bytesbalansunderskottet. Andelen lokalitet som används i loket är 65 procent, men jag hoppas att vi har ett mål att öka denna siffra över 80 procent, säger han.

Vi fick förhandlingserbjudanden på Loket

Minister Dönmez förklarade att även om testerna av loket inte har slutförts ännu, har de fått intervjuerbjudanden från vissa länder och att det elektriska huvudloket Eskişehir-5000 har en mycket tydlig väg i denna mening, och sa: "Tågkontroll och övervakning System (Train Control and Monitoring System, som är en av komponenterna med störst mervärde inom järnvägsfordonssektorn, vilket endast ett fåtal utvecklade länder i världen har) Huvudlinjeloket, vars produktion avslutades med 100 procent inrikes och nationell design av TCMS) och kontrollsystem, byggdes och användes i inhemsk programvara för första gången i denna produkt. Den kommer att användas för både passagerar- och godstransporter. Samtidigt har detta lok certifierats i enlighet med EU:s järnvägsinteroperabilitetsavtal och specifikation. Detta kommer att vara tillgängligt för oss inte bara på vår egen linje i Turkiet, utan också i olika delar av Europa och världen. Faktum är att redan innan testerna var klara kom intervjuerbjudanden från Europa och från olika delar av världen. Eskişehir 5000:s front är med andra ord öppen. Låt oss producera det i tid. Antalet lok som ska tillverkas här är planerat till 20 i första hand. Det är planerat att öka upp till 95 under den följande perioden. Internt har även gångtester i låg hastighet påbörjats. Dessa tester pågår fortfarande. Inom ramen för massproduktion gjordes också beställningar på kritisk utrustning. Produktionsarbetet fortsätter i enlighet med produktionsschemat", sa han.

URAYSİM testcenter slutfört till största delen

Minister Dönmez uppgav att konstruktionen av National Rail Systems Test and Research Center (URAYSİM), där test- och certifieringsprocesserna för lokomotiv kommer att utföras, fortsätter i Eskişehir och att testutrustningen kommer att installeras snart, sa minister Dönmez, Han föreslog namnet på loket, som tidigare lanserades som E5000, som "Eskişehir 5000". De godkände, vi säger att det passar vår Eskişehir. Vi kommer nu att se namnet Eskişehir över hela vårt land med detta lokomotiv. Men detta skär oss inte av, vi vill se Eskişehir 5000 i Europa också. Vi brukade skicka dessa fordon utomlands för testning och certifiering. Kön väntade i månader, vi fick betala våra miljoner i utländsk valuta utomlands. Med beslutet som tagits av vår regering etablerades ett test- och certifieringscenter i Eskişehir under namnet URAYSİM. Våra strukturer är i stort sett kompletta. Test- och hårdvaruenheter som ska användas inuti kommer. Naturligtvis kommer linjerna där dessa fordon ska testas att skapas på samma sätt. För vi måste göra några tester på linjen. Detta är en extremt kritisk anläggning för Eskişehir. Genom att komma från utlandet och använda detta centrum, inte bara för järnvägssystemsfordon som tillverkas i Turkiet, utan också för hur vi skickar och betalar för testerna vi skickar utomlands, kommer de att få test- och certifieringsprocedurerna gjorda här. Vi kommer att tillhandahålla ett inflöde av utländsk valuta. I den meningen hoppas jag att URAYSİMs styrelse kommer samman för första gången och att det första mötet kommer att vara till nytta.”

📩 11/05/2023 09:23