Obalans mellan utbud och efterfrågan i bostäder utlöser prisökningar

Obalans mellan utbud och efterfrågan i bostäder utlöser prisökningar
Obalans mellan utbud och efterfrågan i bostäder utlöser prisökningar

Masse fastighetskontorsmäklare Seyhun Acar uppgav att hög inflation fick priserna på byggmaterial och mark att öka; Han sa att denna situation rubbar balansen mellan utbud och efterfrågan.

Acar noterade att efterfrågan på bostäder ökar dag för dag trots den minskande produktionen av hus, påpekade Acar att hus- och kontorspriserna har ökat exponentiellt under de senaste ett eller två åren.

Seyhun Acar betonade att den ökande befolkningen och äktenskapen håller efterfrågan på bostäder vid liv, sa Seyhun Acar: "Antalet äktenskap 2021 var 561 tusen. 2022-siffror har inte offentliggjorts ännu, men 2023 kommer inte att ligga under detta. Det kan till och med gå för högt. När befolkningsökningseffekten läggs till är ökningen av äktenskap cirka 17 % och det är en minskning med 2022 % av antalet licensierade lägenheter 32. Det vill säga att den ena ökar med 17 % och den andra minskar med 32 %. Balansen mellan utbud och efterfrågan ligger väl till. Å andra sidan produceras ingen ny mark. Med den ökande befolkningen måste de som vill köpa ett nytt hus fortsätta att hyra på grund av priserna. Den höga efterfrågan på hyror ökade också hyrespriserna rejält. Denna ökande trend kommer att fortsätta, säger han.

EFTERFRÅGAN FORTSÄTTER

Acar noterade att İzmir också tar emot efterfrågan och immigration utanför staden, och fortsatte enligt följande: "Människor från hela Turkiet, särskilt från İstanbul, köper och hyr bostäder i Izmir för både investeringar och boende. Izmir har nu blivit ett centrum för attraktion. Stadens demografiska struktur, klimat, transportmöjligheter och närhet till semestercenter lockar människor. Istanbul-investerare har föredragit bostäder i villastil i Urla, Seferihisar och Çeşme under de senaste 3-4 åren, och de fortsätter att göra det.

Investerare i İzmir föredrog också regioner med fast mark. Enligt platsen i Izmir har mark- och huskostnaderna ökat mycket. Folk föredrar nu platser nära centrum som Menemen, Torbalı och Ulukent. kallas New Manhattan-distriktet BayraklıÅ andra sidan fortsätter mycket stora projekt. När dessa är klara Bayraklıkommer att vara den lysande stjärnan i affärsvärlden och İzmir. BayraklıLyxiga kontor och bostäder i , kunde inte hitta hyresgäster för 5 år sedan. Nu, eftersom det inte finns något kontorsbyggande och invandringen från utlandet fortsätter, har det börjat se en stor efterfrågan på kommersiella kontor. Jämfört med förra året var det en ökning med upp till hundra procent. Företag från Istanbul och Ankara BayraklıDe har också svårt att hitta ett kontor på minst 150 m2. När ett nytt kontor inte byggs uppskattas även de befintliga”

MEST LÖNSAMA INVESTERINGSVERKTYG

Seyhun Acar utvärderade fastigheter som den mest lönsamma investeringen på lång sikt, "Andra investeringsverktyg tillfredsställer inte människor idag. Den senaste tiden har fastighetssiffrorna ökat snabbt och det har börjat förvandlas till den säkraste hamnen, nämligen fastigheter. Försäljningen till utlänningar i İzmir hade inte någon större effekt på prisökningen. Inte lika många som Istanbul och Antalya. Ryssarna hyr mestadels årligen. Varje region i Izmir är värdefull. Mark och jord är mycket värdefulla eftersom de inte kan produceras nya. Självklart är stadskärnan alltid ett måste för det här jobbet. Det finns gamla byggnader i stadsdelen Bornova Kazım Dirik, som är den mest utvecklade och ger hög inkomst till investerare på kort tid, har blivit ett levande centrum bestående av höghus lyxbostäder. Det faktum att det ligger inom gångavstånd från Ege University, Yaşar University, Forum Bornova och tunnelbanestationer ökade ytterligare efterfrågan för regionen.”

Slutligen sa Acar: "Som Masse Gayrimenkul fortsätter vi att erbjuda professionella lösningar till alla som vill investera i Izmir, i frågor som investerings- och fastighetsrådgivning, försäljning, uthyrning, gratis värdering och kommersiella områden, såväl som industrifabriker försäljning.”

Günceleme: 24/01/2023 11:40

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar