Imamoglu överför B40-periodens ordförandeskap till Bakoyannis

Imamoglu överförde presidentskapet för B-perioden till Bakoyannis
Imamoglu överför B40-periodens ordförandeskap till Bakoyannis

Borgmästare i Istanbuls storstads kommun Ekrem İmamoğlu, överförde mandatperioden som ordförande för B40 Balkan Cities Network, som han var grundande ordförande för, till Atens borgmästare Kostas Bakoyannis. B40 Balkan Cities Network, borgmästare i Istanbul Metropolitan Municipality (IMM) Ekrem İmamoğlu Det grundades i november 2021 av

Grundande ordförande och första värd för B40-nätverket, återigen i november 2021, av presidenten för IMM. Ekrem İmamoğlu gjord. Imamoglu; Han överlämnade mandatperioden som ordförande för B40-nätverket, som inrättades för att samarbeta inom områden som krishantering, turism, ekonomi och kultur och för att utveckla konceptet stadsdiplomati, till Atens borgmästare Kostas Bakoyannis.

B40 Balkan Cities Network Athens Summit, IMM KadıköyDet hölls i Technopolis, ett campus som liknar "Museum Gazhane", som togs i bruk i . İmamoğlu höll ett tal vid mötet som samlade borgmästarna i 23 städer på Balkan, varav 48 var grundstäder.

Genom att uttrycka att Balkanstädernas intresse och deltagande i B40-nätverket gör honom glad, sa İmamoğlu: "Detta starka deltagande visar hur verkligt och solidt B40 Balkan Cities Network är baserat på och vilket viktigt behov det är. Detta behov är önskan att bygga en starkare och bättre framtid som Balkanstäder. För mig, precis som Istanbul är handlarnas, resenärernas, producenternas, kreatörernas och invandrarnas stad, så är Balkan det. Det borde vara så." sa.

"När jag tittar på Balkans geografi är det inte igår där kungar, kejsar och sultaner regerade"

İmamoğlu sa att geografin på Balkan innehåller en enorm global potential och framtid för samarbete. fred byggd av kreativa människor från alla bakgrunder och övertygelser. Jag ser en full morgondag. Jag ser en region som kan andas, inte bara med väst, utan med Asien, Indiska oceanen och Afrika.” använde fraserna.

"De som styr våra länder, även om de inte är särskilt medvetna om det"

İmamoğlu sa: "När jag gav mig ut för B40 strävade jag efter enheten och samarbetet mellan denna rikedom och mångfald. Jag sa, 'Enhet skapar styrka', sa han och tillade:

"Vi sa att härskarna i våra länder, de miljoner som bor i våra städer och den nya generationens borgmästare som tar på sig det primära ansvaret att förbättra sin livskvalitet, kan uppnå detta, även om de inte är särskilt medvetna om det. Det är därför vi lade grunden till en hållbar union baserad på jämlikhet och demokrati. Jag är väldigt glad för vi lyckades. Jag är väldigt glad för när jag tittar på städerna som samlades i den här hallen ser jag att vi nådde den punkt jag siktade på när jag gav mig ut med visionen att etablera B40-nätverket, på kortare tid än jag förväntade mig.”

"Vi måste fördöma bränningen av Koranen tillsammans och starkt"

Genom att säga: "Den multinationella, multi-identitets- och pluralistiska demokratimodellen som representeras av Europeiska unionen är det gemensamma ideal för oss alla", använde İmamoğlu följande uttryck:

"Jag tror att under den här perioden när demokratin upplever en global kris kommer alla städer på Balkan att vara centra där demokrati kommer att gro igen. I linje med dessa ideal och mål tror jag att B40-nätverket kommer att utveckla och upprätthålla ett klimat av fred, demokrati och tolerans bland städer på Balkan. Vi går igenom de dagar då Koranen brändes i andra delar av världen. Vi måste kollektivt och starkt fördöma sådana provokativa försök.”

"Vi delade uppskjuten faktura med städer på Balkan"

İmamoğlu sammanfattade aktiviteterna och framtidsplanerna för B40-nätverket under deras period och uppgav att de delade kunskap och erfarenhet med medlemsstäderna.

İmamoğlu noterade att en av dessa andelar är applikationen "Pending Invoice", sa İmamoğlu: "Vi delar applikationen 'Suspended Invoice', som är Istanbuls sociala solidaritetsplattform, med de medlemsstäder som vill ha det. Därför är vi mycket glada över att vara med och sprida känslan av samarbete i städerna i B40-nätverket. Jag tror av hela mitt hjärta att; Tack vare de många projekt vi kommer att genomföra med städerna i B40-nätverket kommer vi att öka det ekonomiska samarbetet i vår region och skapa en mer folkorienterad, effektivare och mer effektiv modell för lokalförvaltning.” han sa.

"Jag föreslår att man etablerar B40 grön utvecklingsbank"

İmamoğlu delade ett projekt som de utvecklade i detta sammanhang med borgmästarna i de städer som är medlemmar i B40-nätverket och uttryckte sitt förslag med följande ord:

”Katastrofer på grund av klimatförändringar har bevisat behovet av en grön omvandling som är kompatibel med naturen och motståndskraftig mot klimatförändringar. Jag föreslår att man inrättar "B40 Green Development Bank" för att hantera den gröna omvandlingsprocessen i Balkangeografin och för att främja vårt samarbete. Även om vår skala är olika, måste var och en av oss genomföra den gröna omvandlingen i våra städer. Med gröna omvandlingsprojekt kan vi öka våra städers förmåga att anpassa sig till global klimatförändringspolitik och mål för hållbar utveckling.”

"Jag överför med sinnesfrid"

Genom att dela med sig av detaljerna om utvecklingsbanken som han föreslår ska inrättas, sa İmamoğlu: "När antalet B40-medlemmar ökar kommer det att finnas ett viktigt behov för år 2023 att förenkla beslutsprocesserna och diskutera och besluta om de mekanismer som kommer att säkerställa en rättvis och jämlik överföring av presidentperioden från ett land till ett annat. Låt våra tekniska team diskutera alla dessa frågor; projektera det; gör det kött och ben. Det är med stor sinnesfrid och glädje som jag överlämnar mandatperioden som ordförande för B40-nätverket till min vän Kostas.” avslutade med sina ord.

"Det finns ett behov av en "balkaniseringsrörelse"

Atens borgmästare Bakoyannis tackade och gratulerade İmamoğlu för att ha aktiverat ett sådant historiskt behov och påpekade att Balkanländerna står inför liknande problem som deras städer.

Bakoyannis betonade vikten av att städerna på Balkan, som har olika etniska strukturer och religioner, agerar tillsammans mot attackerna mot dem, och fastställde att en "balkaniseringsrörelse" behövs i detta sammanhang.

Bakoyannis uttalade att EU:s strukturering, som uppnåtts av de europeiska länder som har bestämt sina gränser genom att bekämpa varandra i den historiska processen, kommer att utgöra ett exempel för denna rörelse och sa: "Inget barn i världen föds med agg och hat mot en etnisk grupp eller olika trosuppfattningar. Vår "balkaniseringsprocess" kommer att vara vår bro för solidaritet och kommunikation. Vår vision; Det kommer att bli fred, välstånd och stabilitet på Balkan. Vårt mål; för att lyfta fram lokala samhällen. Varje medlem som går med i vårt nätverk kommer att stärka denna grund.” sa.

Kommuner som deltar i toppmötet i Aten B40

Till toppmötet i Aten B40, utanför Istanbul och Aten; Belgrad, Bijeljina, Burgas, Canakkale, Durres, Dimitrovgrad, Edirne, Plovdiv, Karnaboat, Kardzhali, Kirklareli, Laktashi, Lefkada, Lesbos, Patras, Podgorica, Pula, Sarajevo, Thessaloniki, Sofia, Split, Stara, Tekirdag, Tirana, Troyan Skopje, Veliko, Zenica, Kotor, Niksic, Zagreb, Piraeus, Trikala, Nea Smyrni, Kumanova, Pilea-Hortiatis, Veria, Corinth, Karditsa, Centrala Korfu och Diapontian Islands, Ayios Dimitrios, Chalcida, Zografu, Kalamata, Paleo Faliro, Pallini , Argos-Mikines och Avlona gick med i kommunen.

Europeiska regionkommitténs ordförande Vasco Alves Cordeiro, Eurocities ordförande och Florens borgmästare Dario Nardella och Eurocities generalsekreterare Andre Sobczak såg också toppmötet som representanter för internationella organisationer.

Günceleme: 23/01/2023 15:02

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar