Kinas batteridrivna lokomotiv startar expeditioner i Thailand

Genies batteridrivna lokomotiv startade expeditioner i Thailand
Kinas batteridrivna lokomotiv startar expeditioner i Thailand

China Railway Rolling Stock Corporation (CRRC) Dalian Co. Ltd, det första batteridrivna loket togs i drift i Bangkok på onsdagen (11 januari). Denna typ av lokomotiv kommer att hjälpa Thailand att minska koldioxidutsläppen samt förbättra järnvägstrafiken.

Loket testades framgångsrikt vid Thailands statliga järnvägsstation Bang Sue Grand Station i Bangkok. När han talade vid testceremonin, berömde Thailands transportminister sitt lands samarbete med Kina inom järnvägsområdet och påpekade att testet som genomförts i detta sammanhang är en viktig utveckling inom området batteridrivna lokomotiv.

Loket i fråga utvecklades i samarbete med CRRC Dalian från Kina och Energy Absolute Public Company Limited (EA) från Thailand. I sammanhanget konstaterade EA:s vd att loket, som går på batterienergi och tillverkas i Kina med världens mest avancerade teknologi, uppfyller Thailands krav både vad gäller kostnadsreduktion, energibesparing och utsläppsminskning.

Enligt CRRC Dalian har detta batteridrivna lokomotiv designats och byggts av Kina, med hänsyn till Thailands ursprungliga förutsättningar för passagerar- och godstransporter. Det sexaxlade loket kan dra ett 2 500 ton tungt godståg i 70 kilometer i timmen eller ett tusenton tungt passagerartåg i 100 kilometer i timmen.

Günceleme: 13/01/2023 15:14

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar