Oscars av Economy hittade sina ägare

The Oscars of the Economy hittade sina ägare
Oscars av Economy hittade sina ägare

Arrangerad av Bursa Chamber of Commerce and Industry, paraplyorganisationen för Bursas affärsvärld, hölls den 48:e prisceremonin för Adding Value to the Economy med deltagande av president Recep Tayyip Erdoğan. Vid ceremonin fann 39 priser sina ägare i kategorierna Export, Sektorledare, Inkomstskatt och Företagsskatt. President Erdoğan sade att Bursa handelskammare och industrikammare är minnet av staden med dess 134-åriga historia, "Vi stödde alla typer av projekt som kommer att öka varumärkets värde och aktivera den ekonomiska potentialen hos Bursa, lokomotivet. stad med turkisk industri. Vi kommer att fortsätta att tjäna Bursa och våra bröder från Bursa.” sa.

Traditionellt anordnat av BTSO, hölls De som tillför värde till Economy Award-ceremonin på Merinos Atatürk Culture Congress Center. I den 48:e upplagan av de som tillför värde till ekonomin, delades utmärkelser i kategorierna Export, Sector Leaders, Income Tax och Corporate Tax ut av president Recep Tayyip Erdoğan. Vicepresident Fuat Oktay, industri- och teknikminister Mustafa Varank, finans- och finansminister Nureddin Nebati, handelsminister Mehmet Muş, justitieminister Bekir Bozdağ, ungdoms- och sportminister Mehmet Muharrem Kasapoğlu, familje- och socialminister Derya Yanık , minister för miljö, urbanism och klimatförändringsminister Murat Kurum, minister för nationell utbildning Mahmut Özer, stadsprotokoll och BTSO:s styrelse, församlings- och kommittémedlemmar och representanter från näringslivet deltog.

30 miljarder TL privata investeringar

President Erdoğan förklarade att han är mycket nöjd med att vara med representanterna för näringslivet och tackade BTSO:s president İbrahim Burkay och styrelsen för att de möjliggjorde mötet med anledning av programmet. President Erdoğan gratulerade vart och ett av företagen till vilka de delade ut sina utmärkelser i fyra olika kategorier och tackade dem för deras bidrag till landet, nationen och ekonomin. investeringar i den privata sektorn, som de officiellt öppnade, skulle vara fördelaktiga för staden. President Erdoğan gratulerade ministerierna, den privata sektorn, kommunerna och alla institutioner som förde arbetet till staden.

"Bursa, den turkiska industrins lokomotivstad"

President Erdoğan påminde om att de satte produktionsanläggningen för TOGG, Turkiets bil, i tjänst för Bursa och Turkiet, och sa: "Vi stöttade alla typer av projekt som kommer att öka varumärkets värde och aktivera den ekonomiska potentialen i Bursa, lokomotivstaden i Bursa. turkisk industri. Vi kommer att fortsätta att tjäna Bursa och våra bröder från Bursa så länge som min Herre ger hälsa och livslängd och vår nation ger auktoritet.” sa.

"Vi stöttade alla typer av projekt som kommer att öka Bursas varumärkesvärde"

President Erdoğan sade att Bursa är en av symbolstäderna i Turkiet med dess antika historia, kultur, bländande arkitektoniska verk och naturliga skönheter, att de ser att tjäna Bursa som en nödvändighet för deras uppdrag att skydda arvet från sina förfäder samt att betala deras tacksamhetsskuld till nationen. President Erdoğan sa att de ofta kommer till Bursa, har samtal med medborgarna, kommer tillsammans med näringslivet och icke-statliga organisationer för att lyssna på deras krav och lösa eventuella problem. President Erdoğan noterade att de följde projekten på plats och såg till att de slutfördes snabbt, och sa: "Vi stärker ytterligare vårt band med vår nation genom möten med våra ungdomar, kvinnor, bönder, arbetare och andra delar av vårt samhälle. För detta ändamål har vi besökt Bursa 3 gånger bara under det senaste året. Varje gång vi kommer till Bursa tar vi i bruk många investeringar av historisk betydelse för vår stad och vårt land.” han sa.

"Turkiets historia har ett för djupt förflutet för att fängslas i ett århundrade"

President Erdoğan uttryckte att de kommer att fira 100-årsdagen av republikens grundande i år, "Oavsett vilken institution vi tittar på, möter vi en liknande situation. Men platsen där uttrycket "hästen vars rötter ligger i det förflutna" förkroppsligas är utan tvekan vår Bursa. Vår Bursa Chamber of Commerce and Industry är också minnet av staden med dess 134 år av djupt rotade historia. Vår kammare har personligen bevittnat alla problem, svårigheter, ekonomiska och politiska turbulenser som nationen har upplevt i denna historiska process som närmar sig 1,5 århundraden. Som affärsvärld i Bursa har du personligen sett och upplevt det ekonomiska momentum och totala utvecklingsrörelse som har uppnåtts under de senaste 20 åren, tillsammans med alla dessa kriser som har fått dig och vår nation att betala ett högt pris. Ni har på nära håll upplevt vad Turkiet kan och vad den turkiska ekonomin kan åstadkomma under en stark politisk vilja. I ljuset av dessa erfarenheter kan vi alla inse följande sanning; Upprättandet av politisk stabilitet är oumbärligt för ekonomisk tillväxt. Varken ekonomin eller demokratin trivs i ett klimat av osäkerhet.” använde fraserna.

"Vi skrev framgångsberättelser"

BTSO:s styrelseordförande İbrahim Burkay sa att de sedan 2013 när de tillträdde har skrivit framgångsberättelser som ett enda organ för staden och landet för att nå en starkare framtid med visionen "Om Bursa växer, kommer Turkiet att växa" . Under ledning av president Recep Tayyip Erdoğan lyckades Turkiet växa nästan dubbelt så mycket som världsgenomsnittet 2021, när de negativa effekterna av pandemin och internationella kriser märktes som mest intensivt, sa Burkay, "Vi uppnådde en hög prestation på 2022 procent år 6,2. Vi nådde en rekordnivå på 254 miljarder dollar i export. Vår andel av världshandeln översteg 1 procent för första gången. Både det stöd du har gett vår affärsvärld och de strategiska steg du tagit inom utrikespolitiken har medfört stora vinster för vårt land. Idag finns det ett ambitiöst Turkiet som inser sin potential och, ännu viktigare, gör stora framsteg på alla områden med denna medvetenhet. Detta höga självförtroende, som är en stor bedrift för varje individ i vårt land, har fört med sig ett förhållningssätt som hanterar kriser och vänder sig till möjligheter, snarare än att kämpa med kriser. Ett Turkiet där hög inflation elimineras och bytesbalansunderskottet inte längre är ett problem är vårt gemensamma ideal, tack vare vår stats ekonomiska politik i samarbete med vår affärsvärld och våra entreprenörers ansträngningar.” sa.

"Vi kan utveckla Bursa med nya generationens industriområden"

President Burkay noterade att tron ​​på framtiden för dessa länder aldrig kommer att rubbas, trots perioder av hastighetsförlust på grund av cykliska skäl på vägen mot Bursa och Turkiets ideal. "Innovativ produktion, kvalificerad sysselsättning och förädlade export kommer alltid att förbli vår främsta prioritet." President Burkay sa: "Det är vår lokala kapacitet som kommer att fortsätta att förvandla Bursas historiska och kulturella arv och naturrikedomar till värde och föra dem till framtiden. Bursa är en stad som har ökat sin andel av medelhög och avancerad teknologi i industriproduktionen till 56 procent, och har lyckats öka kilogramvärdet av sin export till 4,5 dollar. Men vi kan utveckla Bursa, som har fångats i mitten av exportsyndromet genom att hålla fast vid exportsiffran på 4 miljarder dollar under de senaste fyra åren, med nya generationens industriområden som TEKNOSAB och SME OSB, baserade på fysisk planering.” använde fraserna.

"Förnybara energiresurser på TEKNOSAB kommer att lägga kraft till Bursa"

President Burkay sa att TEKNOSAB, som togs till landet i linje med sin investeringsplan på 25 miljarder dollar, är ett jätteprojekt som är en pionjär för Turkiet och nyckeln till den nya ekonomimodellen med sin högteknologiska produktion, starka infrastruktur , transportförbindelser och förnybara energiresurser. Burkay, som uppgav att 4 fabriker öppnade i regionen där etableringsinfrastrukturen färdigställdes på kort tid som 6 år, genom att teckna en första i Turkiet, startade produktionen och sa: "Vi producerar också elektrisk energi med solpanelerna på taken av våra fabriker i TEKNOSAB, där vi kommer att dra nytta av förnybara energikällor på högsta nivå. I händelse av att YEKA-marker tilldelas vårt energibolag, där alla våra organiserade industrizoner är partners, har vi också investeringskraften att tillgodose en betydande del av den energi som Bursas industri behöver från förnybara resurser.

"Mer konkurrenskraftig Bursa med nya investeringsområden"

President İbrahim Burkay sa att trots sin andel på 10 % av Bursas 800 8 kvadratkilometer stöds industrin, som ger ett högt mervärde till stadens ekonomi, såsom 46 procent, med nya investeringsområden som lämpar sig för stordriftsekonomi och som kommer att möjliggöra kapacitetsökning, vilket gör det turkiska århundradet till ett mycket ljusare. betonade att han kommer att föra det in i framtiden. President Burkay sa: "Som Bursas affärsvärld är vi angelägna om att tillföra 4 gånger investeringen till vår stad på 4 år, om vi realiserar nya investeringsområden som kommer att skapas under överinseende av vårt ordförandeskap och med stöd av vår stadsdynamik . Trots alla utmanande förhållanden vi befinner oss i, ökar investeringskraven från våra företag vår motivation dag för dag för att göra vår Bursa mer konkurrenskraftig och produktiv. Vi siktar på att föra logistikcentra till Bursa, som ligger i en viktig logistisk korsning med gigantiska transportprojekt som broar, motorvägar och höghastighetståg som implementeras av vår stat, och även att skapa organiserade handelszoner." sa.

Tro på dig själv Lita på ditt land

President Burkay sa: "Vi visste hur vi skulle komma starkare ur de svårigheter vi stått inför under varje period av vår historia, vi tröttnade inte på kampen" och sa att de aldrig skulle ge upp produktion, investeringar, sysselsättning och export med historiens styrka. President Burkay sa: "Som affärsvärlden i Bursa, som tror på sig själv och litar på sitt land, kommer vi aldrig att ge upp på att skapa värde för vårt land och vår nation, som vi har gjort hittills." han sa.

Efter talen vid ceremonin presenterades århundradet av Turkiets målning vävd med Bursa-silke för president Erdoğan av industri- och teknikminister Mustafa Varank.

4 pristagare hittade i 39 kategorier

Oyak Renault i kategorin export, Şükrü Karagül i inkomstskatt och Özdilek Shopping Centers i kategorin företagsskatt och sektorsledare togs emot av president Recep Tayyip Erdoğan vid den 48:e årliga prisceremonin för att skapa mervärde till ekonomin.

Företagen som vann priser i exportkategorin under natten var Oyak Renault, Tofaş, Bosch, Aunde Teknik, Borçelik, Döktaş Dökümcülük, Karsan, Sönmez Çimento och Durmazlar Maskin; Bursagaz, Contitech Lastik, Göliplik Şeremet, Polyteks, Pro Yem, Rollmech Automotive, Rudolf Duraner, Atila Efe, Hikmet Oral, Mehmet Celal Gökçen, Sabahattin Gazioğlu och Şükrü Karagül belönades i företags- och inkomstskatt.

I kategorin sektorsledare, Beyçelik Gestamp, Burkay Kimya, Bursa Cement, Burulaş, Çilek Furniture, Economically Authorized Institution, Eskapet Packaging, Gemport Gemlik, Karataş Sheet, Korteks Mensucat, Nurel Medikal, Serra Sünger, Sultan Authorized Institution, Sütaş, Türk Prysmian, Özdilek Shopping Centers, Yazaki Systems och Yeşim Stores ansågs värda utmärkelser.

Günceleme: 22/01/2023 13:59

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar