Digitaltryck och offsettryck är komplementära till varandra, inte konkurrenter

Digitaltryck och offsettryck konkurrerar inte med varandra, de kompletterar varandra
Digitaltryck och offsettryck är komplementära till varandra, inte konkurrenter

Jämfört med offsettryck har digitaltryck många fördelar som att vara snabb, vara personlig, inte ha lagerkostnader, att föredra för korttidsjobb och digital tryckkvalitet som har fångat offsettryckkvaliteten. Samtidigt ökar kravet på ett större färgomfång med tillägg av dekorfärger i digitala pressar efterfrågan.

Lidya Group Sales Director Adem Öz, som på alla plattformar uttryckte att digitaltryck och offsettryck inte är rivaler utan kompletterar varandra, sa:

”Digitaltryck är mycket mer praktiskt och mycket snabbare som produktionsmetod. Hastighet är nu en kostnad och det är önskvärt att producera mycket snabbare. Samtidigt ökar efterfrågan på digitaltryck i takt med att tryckupplagorna minskar och tillverkarna diversifierar sina produkter. Naturligtvis behöver inte bara dessa, utan även tillverkare inte ha de dokument som de skriver ut digitalt i lager jämfört med traditionellt tryck. Tack vare digitaltryck produceras å ena sidan produkten, å andra sidan kan produktionen av bruksanvisningen eller etiketten göras samtidigt. Med utvecklingen av teknologin inom digitaltryck, kommer ökningen av kvalitet och utskriftsupplösning, breddningen av färgomfång och tryckbarheten av dekorfärger att fortsätta att öka intresset. Den viktigaste frågan här är att, som jag alltid säger, offsettryck och digitaltryck kompletterar varandra, inte konkurrenter. Medan en tryckeritillverkare kommer att lösa höga jobb i offset, kommer den att fortsätta att lösa kortsiktiga och högfärgsjobb digitalt. Som Lidya Group har vi ett produktsortiment för att möta alla teknologier relaterade till digitalt tryck med våra varumärken Xerox, Epson, Efi, Sutec och Kongsberg. Under 2022 producerar vi även lösningar på den digitala efterbehandlarsidan tillsammans med Kongsberg. Kort sagt, små, medelstora och stora tryckerier måste ha en digitaltryckmaskin och de kommer även i fortsättningen att behöva digitaltryckmaskiner utöver offset.” sa.

Günceleme: 24/01/2023 12:28

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar