BTSO:s representanter för livsmedelssektorn i Las Vegas

BTS:s representanter för livsmedelsindustrin i Las Vegas
BTSO:s representanter för livsmedelssektorn i Las Vegas

Bursa Chamber of Commerce and Industry (BTSO)-projekt i linje med Turkiets exportinriktade utvecklingsmål fortsätter med full fart. En delegation på 2 personer deltog i Winter 70 Fancy Food Show-mässan som hölls i Las Vegas inom ramen för två olika UR-GE-projekt som genomfördes av kammaren inom livsmedelssektorn, "bearbetade" och "frysta" med stöd av ministeriet av handel.

Bursas representanter för livsmedelsindustrin fick möjlighet att noggrant undersöka konsumtionsvanorna i landet och omvandlingen i sektorn samtidigt som de letade efter nya handelsförbindelser på mässan som hölls i USA, en av de största marknaderna i världen. Mässan samlade alla industriintressenter från hela världen och samlade BTSO:s styrelseledamöter Haşim Kılıç och Hakan Batmaz, vice talman för församlingen Murat Bayizit och ordförande för livsmedelsrådet Burhan Sayılgan, såväl som "frysta" och "bearbetade" livsmedelsförsäljare för livsmedelssektorn. Medlemmar i två olika UR-GE-projekt som han skapade deltog.

BTS:s representanter för livsmedelsindustrin i Las Vegas

"Våra företag uppnår betydande vinster"

BTSO:s styrelseledamot Hakan Batmaz sa att mässan är ett av de viktigaste branschmötena i världen. Batmaz sa, "Fancy Food Show är en mycket viktig organisation för oss att noggrant undersöka konsumtionsvanorna i länder och hur marknadsförhållandena formas inom livsmedelsindustrin, särskilt på en gigantisk marknad som USA. Jag tror att våra medlemmar har vunnit betydande vinster när det gäller de möjligheter och marknadsvillkor som mässan erbjuder. Som BTSO kommer vi att fortsätta att ta ut alla strategiska sektorer, särskilt livsmedel, till globala marknader med UR-GE-projekt.” sa.

"Konsumentvanor bestämmer marknadens villkor"

BTSO:s vice ordförande i församlingen Murat Bayizit påpekade att mässorna är av stor betydelse när det gäller att bestämma konsumentvanorna i målländerna och bestämma produktionsområdena genom att göra behovsanalyser. Bayizit sa att USA är en av de mest aktiva marknaderna i världen, särskilt på detaljhandelssidan, "Denna marknad har också sin egen dynamik. Precis som de förpackningar, etiketter och presentationsstilar som efterfrågas av konsumenterna i Turkiet är olika, finns det ett annat system i USA. Det finns ett väldigt olika produktsortiment på den här mässan, från produkternas etiketter till logotyperna på dem.” sa. Murat Bayizit sa att de deltog på mässan med en delegation på 70 personer från Bursa och fortsatte enligt följande: "Det här evenemanget, som vi har organiserat som BTSO, är bara ett av de arbeten vi har gjort för att öka exporten av sektorn. Icke-tariffära hinder för den globala marknaden för industrins räkning och valutarelaterade problem, som jag tror är tillfälliga, påverkar våra företags konkurrenskraft negativt. Däremot ser vi det arbete vi gör på uppdrag av sektorn som ett maratonlopp. Vi kommer att fortsätta våra ansträngningar för att skapa fler exportmål och en intellektuell ackumulering i sektorn.”

"Vår produktionskapacitet är hög"

BTSO:s församlingsmedlem Burhan Sayılgan sa att de deltog i mässan inom ramen för två UR-GE-projekt som verkar i bearbetade och frusna områden. Burhan Sayılgan uppgav att mässan var efterlängtad av branschrepresentanterna och sa: "En mässa där speciellt snacksprodukter ligger i framkant anordnas. Länderna vi konkurrerar med finns här med sina märkesvaror. Mer än 80 procent av de produkter vi tillverkar i Turkiet är märkesvaror. Under de kommande åren, om sådana mässor anordnas på nivå med nationellt deltagande, kommer effektiviteten i våra företag att öka ännu mer. Våra UR-GE-medlemmar kan göra dessa produkter mycket bättre.” han sa.

"Det finns en positiv utveckling"

BTSO UR-GE-medlem och chef för livsmedelsingenjörer Bursa Branch, Serkan Durmuş, sa att de hade mycket framgångsrika möten på sina företags vägnar på mässan. Durmuş sa att de kontaktade nästan 15 företag som producerar såser inom livsmedelsindustrin och att de fick positiva resultat från sina möten, "Vi kommer att fortsätta att arbeta med nya affärsförbindelser. Vi deltog i en regional och kvalitetsmässorganisation. Jag skulle vilja tacka BTSO och vårt handelsministerium för att vi fick ta del av en så viktig mässa.” använde hans uttalanden.

BTSO UR-GE-medlemmen Yüksel Aktaş sa att mässor är mycket effektiva plattformar för företagsutveckling. Aktaş sa att de fortsätter sina ansträngningar att delta i alla mässor som hålls i sektorn, "Vi kommer att fortsätta att arbeta hårt i vårt lands exportresa. På denna mässa som hölls i Las Vegas, USA, undersökte jag noga den globala förändringen i vår bransch. I ljuset av den information vi har erhållit kommer vi att ha en mycket mer effektiv position på internationella marknader.” sa.

Günceleme: 23/01/2023 14:25

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar