BorgWarner tillhandahåller batterisystem för elektriska kommersiella fordon

BorgWarner tillhandahåller batterisystem för elektriska kommersiella fordon
BorgWarner tillhandahåller batterisystem för elektriska kommersiella fordon

BorgWarners AKASOL ultrahögenergibatterisystem, som inkluderar Delphi Technologies, kommer att driva den första kraftiga elektriska lastbilsserien av en europeisk tillverkare.

Varje 747 AKM batteripaket, utvecklat för energikrävande elektriska kraftöverföringssystem upp till 9 volt, lagrar 98 kWh energi och är redo för installation med alla kontakter. Tre paket används för att leverera 4 kWh för att driva 2×294-lastbilen och fyra paket används för att leverera 6 kWh för att driva 2×392-lastbilarna.

Batteriet är designat för att vara kompakt och lätt för att maximera fordonets belastning. Dessutom har det elektriska kommersiella fordonet (eCV) en beräknad livslängd på cirka 4 XNUMX cykler för att hålla den totala ägandekostnaden så låg som möjligt. Bortsett från det gör vätskekylning och flernivåskydd systemet ännu säkrare.

"Fordonets räckvidd kommer att öka avsevärt"

Henk Vanthournout, Vice President, Global Battery and Charging Systems på BorgWarner, sa: "Vi har tidigare arbetat med den här tillverkaren på högspänningsprototypfordon som använder en äldre version av vårt batterisystem. Vi är stolta över att fortsätta vårt samarbete, säger han. Denna utveckling ökar fordonens räckvidd avsevärt, vilket gör den till den idealiska lösningen för långväga elektriska kommersiella transporter.” använde fraserna.

BorgWarners Multi String Manager (MSM+) system drivs av batteripaket med ultrahög energi. Fordonets styrenhet fungerar som ett enda kommunikationsgränssnitt, vilket minskar kundens behov av mjukvaruutveckling.

BorgWarners lösning för långdistanstransporter är mekaniskt robust, säker, lätt skalbar och erbjuder relativt låga inköpskostnader per kWh, vilket sätter nya energitäthetsstandarder för buss- och lastbilstillämpningar. Med alla dessa funktioner är BorgWarner positionerad som en innovationspionjär inom området för högenergibatterier.

Günceleme: 21/01/2023 13:23

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar