Turkiet kommer att stå värd för tre internationella karriärmässor 2023

Kommer att vara värd för tre internationella karriärmässor i Turkiet
Turkiet kommer att stå värd för tre internationella karriärmässor 2023

I syfte att positionera Turkiet som "världens talangbas", karriärmässor, som framgångsrikt har genomförts i fyra år på 23 olika platser i vårt land och 14 olika platser i världen, under koordinering av Presidential Human Resources Office , börjar i år med temamässor som kommer att hållas i 3 städer på internationell nivå.

För första gången 300.000, århundradet Turkiet, med deltagande på plats av cirka 2023 XNUMX ungdomar; "International Health, Aesthetics and Medical Career Fair" kommer att hållas i Izmir, "International Agriculture and Forestry Career Fair" i Adana och "International Finance, Trade, Logistics and Informatics Career Fair" i Istanbul. Till nämnda mässor; Finansministeriet och finansministeriet, hälsoministeriet, jordbruks- och skogsbruksministeriet, handelsministeriet och ministeriet för transport och infrastruktur och ordförandeskapets digitala transformationskontor, ordförandeskapets finanskontor och ordförandeskapets investeringskontor kommer att vara partner. Utöver ordförandeskapskontoren och relevanta ministerier kommer även universitetskarriärcentra att ta ansvar på mässorna.

Internationella karriärmässor; Det kommer att samla alla parter som är intresserade av området, inklusive deltagande institutioner och organisationer från vårt land och världen, utbildningsinstitutioner, branschfolk, ungdomar som fortsätter sin utbildning inom detta område eller tar examen. Mässorna kommer att bidra till att öka sysselsättningen, dela ny utveckling, etablera ett professionellt kommunikationsnätverk mellan parterna och stödja entreprenörskap genom att öka medvetenheten om våra mänskliga resurser, särskilt ungdomar, om de relevanta sektorerna.

Anledningen till att man väljer varje provins som värd för mässorna, som kommer att innehålla många karriärevenemang som kommer att stödja ungdomars anställningsbarhet såsom intervjuer, informationssessioner, intervjuer, fallstudier och workshops, ligger i egenskaperna hos de aktuella provinserna relaterade till mässans teman.

İzmir, som kommer att vara värd för "International Health, Aesthetics and Medical Career Fair, den 17-18 februari 2023; Det är känt för sin etablering inom gränserna för det första sjukhuset i historien och för att ha hänvisats till som "platsen där döden inte kommer in" och "staden där testamenten inte öppnas" sedan den romerska perioden. Med mässan, som kommer att föra kraften från det förflutna till nuet, är målet att bidra väsentligt till målet att positionera İzmir som ett internationellt attraktionscentrum för vårt land, som är bland de 10 bästa i världen inom hälsoexport .

Mässan, under partnerskap av ordförandeskapets personalkontor och hälsoministeriet, kommer att anordnas under ordförandeskapet för Ege University i samarbete med 18 universitet i Egeiska regionen, som har relevanta avdelningar, främst medicinska och hälsovetenskapliga fakulteter .

"International Finance, Trade, Logistics and Informatics Career Fair" har varit centrum för handelsvägar som Silk Road och Spice Road genom historien; Det kommer att hållas den 27-28 februari 2023 i Istanbul, som kommer att vara nyckelspelaren i "One Belt One Road"-projektet, basen för internationell handel och logistik, och hjärtat av denna sektor med sitt "Finance Center" . Till Presidential Human Resources Office för mässan, som erbjuder stora möjligheter för våra mänskliga resurser; Finansministeriet och finansministeriet, handelsministeriet, transport- och infrastrukturministeriet och ordförandeskapets digitala transformationskontor, ordförandeskapets finanskontor och ordförandeskapets investeringskontor är partner.

Anledningen till att Adana valdes till "International Agriculture and Forestry Career Fair" som hålls den 9-10 mars 2023 är att den var banbrytande för användningen av tekniska verktyg och traktorer inom jordbruksområdet i republikens historia, och det också värd för "Agriculture Fair", vår första internationella mässa 1924. att ha gjort.

På denna mässa är jordbruks- och skogsbruksministeriet intressent för presidentens personalkontor. Universiteten i Adana och Konya, som är pionjärer inom jordbruk och agroindustriell produktion och har en viktig plats inom djurhållningen i Turkiet, samlas för vår ungdom. Mässan står under Çukurova Universitys ordförandeskap; Det är organiserat av Konya och Adana Universities.

De internationella karriärmässorna, som kommer att nå medlemmarna i Organisationen av turkiska stater och Balkanländerna, kommer att eliminera fysiska och psykologiska avstånd och erbjuda möjlighet för arbetsgivare och ungdomar att etablera en-till-en-kontakt. Genom att göra Turkiet till mötesplatsen för talanger och företag från hela världen på alla nivåer kommer det att bidra till att förvandla vårt land till ett attraktionscentrum för talanger i världsklass och positionera det som "världens talangbas".

De som vill delta i mässorna kommer att kunna följa tillkännagivanden och detaljerna på det officiella Twitter, Linkedin, Instagram, Facebook-konto (@tccbiko) och webbplatser (cbiko.gov.tr ​​– santralkapisi.org) för de relevanta Ministerier, universitet och presidentens personalkontor.

Günceleme: 24/01/2023 13:10

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar