Rize fick Artvin Airport Certificate

Rize fick Artvin Airport Certificate
Rize fick Artvin Airport Certificate

Rizes guvernör Kemal Ceber meddelade att Rize-Artvin Airport, den andra flygplatsen som byggdes vid havet i Turkiet, fick ett "Airport Certificate" den 30 december 2022.

Efter öppningen den 14 maj 2022 med deltagande av president Recep Tayyip Erdoğan och president för Azerbajdzjan Ilham Aliyev, fortsatte General Directorate of State Airports Authority (DHMİ) sin verksamhet med säkerhetsåtagandet som gavs till General Directorate of Civil Aviation (SHGM) ). Fick flygplatscertifikat den 30 december 2022.

Guvernör Ceber sa att Rize-Artvin Airport har fått ett flygplatscertifikat, vilket betyder att den till fullo uppfyller internationella och nationella säkerhetsstandarder, "Vår Rize-Artvin Airport, som togs i bruk den 14 maj 2022, färdigställdes med Safety Åtaganden från DHMI till DGCA fram till den 30 december 2022 före certifieringen fortsatte sin verksamhet. Från och med den 30 december 2022 har alla standarder som fastställts för flygplatsdrift inom ramen för procedurerna och principerna i Airport Certification and Operation Management (SHY-14A) tillhandahållits, och DHMI General Directorate har auktoriserats för Rize-Artvin Airport Operation inom villkoren som anges i den sjätte artikeln i förordningen, och certifikatstudierna har slutförts. Certifikatet har givits", sa han.
Vår Rize-Artvin flygplats, som var i drift fram till slutförandet av certifieringsstudierna, använde 7,5 tusen 3 flygplan och 725 tusen 524 passagerare på 870 månader, och den totala lasten (last + post + bagage) var 369 ton.

Rize-Artvin flygplats

Rize-Artvin Airport, som sticker ut med sina många funktioner; Den byggdes genom att fylla havet på en yta av 3 miljoner m² och har en 3 km lång och 45 meter bred landningsbana. Tre taxibanor, 250 meter långa och 24 meter breda, tjänar med två förkläden på 300×120 m och 120×120 m. Medan storleken på terminalbyggnaden är 32 tusen m², är de andra stängda ytorna 15 tusen m². Medan flygplatsens entréprydnad gjordes i form av teblad, med hänvisning till Rize-kulturen, byggdes det 36 meter höga flygledartornet i form av ett teglas. I projektet användes 2,5 miljoner ton sten som fyllnadsmaterial, 100 gånger mer än Ordu-Giresun flygplats. Det finns ett temuseum och en parkeringsplats för 448 bilar på flygplatsen.

Günceleme: 20/01/2023 11:04

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar