Projektet "Jag skriver İzmir" introducerat

Jag skriver mitt Izmir-projekt introducerat
Projektet "Jag skriver İzmir" introducerat

Projektet "I Write İzmir", initierat av İzmir Metropolitan Municipality, Izmir Cinema Office och İzmir Foundation, för att förvandla manus, berättelser eller podcastidéer från Izmir till verk introducerades. Borgmästare i Izmir Metropolitan Municipality Tunç Soyer"Med just ett sådant projekt tar İzmir ett viktigt steg mot att bli en stad som producerar kultur och konst," sa han.

Borgmästare i Izmir storstads kommun Tunç SoyerMed visionen att göra İzmir till en stad som producerar kultur och konst, "I Write İzmir", som initierades i samarbete med İzmir Metropolitan Municipality, İzmir Cinema Office och İzmir Foundation, och stöd från Buca Municipality, för att förvandla manus, berättelse eller podcast idéer från İzmir till verk.projektet introducerades på den historiska kolgasfabriken. Minister Tunç SoyerPresentation värd Bayraklı Borgmästare Serdar Sandal, regissör, ​​författare och skådespelare Ezel Akay, manusförfattare Levent Kazak, antropolog och författare Irmak Zileli, İzmir Metropolitan Municipality generalsekreterare Barış Karcı, İzmir Metropolitan Municipality biträdande generalsekreterare Şükran Nurlu och Ertuğrul Tugayended och Art lovers attende och.

Soyer: "Han väntar på ögonblicket som kommer fram i ljuset"

Borgmästare i Izmir storstads kommun Tunç Soyer"Izmir har varit värd för dussintals teatrar och biografer från 1880-talet till 1922. Det är en medelhavsstad där dussintals dagstidningar publiceras på många olika språk och det hålls baler. En stad som har levt så här i hundratals år. Det har blivit en av Medelhavets viktigaste hamnstäder. Vad hände sedan, blev vi så öde? Det finns en otrolig ökenspridning. Speciellt inom produktion av konst och kultur. Men samhällen har genetiska koder precis som alla levande organismer. Oavsett vilket, de genetiska koderna kvarstår på något sätt och väntar på ögonblicket när de kommer fram. Dessa är de genetiska koderna för denna stad, som har tusentals år av historia. Under min kandidatperiod sa vi att vi kommer att arbeta för att göra İzmir till en stad som inte bara producerar kultur och konst. Med just ett sådant projekt tar İzmir ett viktigt steg mot att bli en stad som producerar kultur och konst.”

"Låt arbete, hopp komma till liv igen"

Presidenten konstaterar att tanken är undertryckt i samhällen där totalitära och populistiska regeringar dominerar. Tunç Soyer"Levnadskostnader, utarmning, allt detta går hand i hand. Konst behövs för att andas, för att konstruera framtiden, för att finna styrkan att stå emot förtryck. Konst är inte något som produceras i salarna bara för någons nöje. Musik, film och litteratur ger oss en frisk fläkt, styrka att uthärda och låter oss bygga framtiden. Tack till alla hårt arbetande mästare. Att avslöja de genetiska koderna kräver hjältemod. Låt detta vara en inspiration för Turkiet också. Må förlossningen och hoppet som finns i de genetiska koderna komma till liv igen", sa han.

"Vi är också nyfikna på berättelserna om Izmir"

Regissören och skådespelaren Ezel Akay sa: "Vårt jobb är att berätta historier. Vi vill att antalet kollegor ska öka. Vi trodde att berättelserna om städer i Turkiet var mycket begränsade. Vi bestämde oss för att utgå från en stad som inspirerade litteratur bland många saker. Vi är också nyfikna på berättelserna om Izmir", sa han. Manusförfattaren Levent Kazak, å andra sidan, sa att han fascinerades av staden varje gång han kom till Izmir och sa: "Vår ram är magnifik, vi kommer att berätta historien genom Izmir." Antropologen och författaren Irmak Zileli betonade att hon blev väldigt upprymd när hon hörde talas om projektet för första gången och sa: "Människan har varit en berättande varelse sedan dess existens. Det finns många upplevelser som folket i Izmir bevittnar, de som bor i Izmir eller de som passerar genom denna stad. Vi vet att var och en av dem är mycket värdefulla.”

İzmir Foundation General Manager Deniz Karaca gav information om I Write İzmir-projektet och uppgav att mer än 750 ansökningar har mottagits hittills.

Jag skriver Izmir-projekt

Projektet "I'm Writing İzmir" utformades för att utbilda skribenter inom områden som scenarier, berättelser och podcaster som inkluderar İzmir och dess element, för att stödja dem med konsulter under hela produktionsprocessen och för att avslöja konstprodukter. Som ett resultat av projektet, som inkluderar ett omfattande utbildningsprogram som kommer att möjliggöra produktion av nya konstprodukter relaterade till konst, kultur, historia, mat, musik och sport i Izmir och dess omgivningar, kommer totalt 900 personer att delta gratis grundläggande workshops och är redo att träffa producenterna, 10 scenarier, 20 berättelser som kan samlas i en bok, 20 redo för publicering, podcast kommer att göras till slutprodukten. Sista anmälningsdag till utbildningen, som är öppen för alla och kostnadsfri, är den 10 februari 2023.

Ansökningar kan göras på Script Studios hemsida. I slutet av onlineutbildningarna kommer författarna till de utvalda verken att arbeta med namn som Levent Kazak, Ezel Akay, Irmak Zileli, Elif Çongur, Melisa Üneri, Nida Dinçtürk, Hale Aksu Engin i Scenario Studios onlineverkstäder och vända deras fungerar till slutprodukter.

Med projektet syftar det till att avslöja de olika aspekterna av İzmir genom konstverk, att ta plats i konstprodukter och att representera sig själv i konstindustrin i Turkiet och runt om i världen med dessa verk.

Günceleme: 24/01/2023 12:40

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar