Största av Kinas isbrytarfartyg togs i bruk

Den största av Andens isbrytare togs i tjänst
Största av Kinas isbrytarfartyg togs i bruk

Haixun-156, Kinas första stora navigationsfartyg med isbrytande funktion, togs officiellt i drift i Tianjin idag. Haixun-156 blev landets största deplacementvikt och högsta artificiell intelligens navigationsfartyg.

Designkonceptet för fartyget, som har en total längd på 74,9 meter, en formbredd på 14,3 meter, ett formdjup på 6,2 meter och en deplacement på cirka 2400 ton, speglade landets strategi att nå Kinas koldioxidutsläppstopp och kolneutralisering .

Man har lärt sig att fartyget med namnet Haixun-156, som utvecklats med inhemsk teknologi, kommer att åta sig uppgifter som underhåll av anläggningarna i hamnarna i norra landet och nödsökning och räddning på vattnet, och kommer att säkerställa produktion, energitransport och försörjning i hamnarna.

Günceleme: 16/01/2023 14:37

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar