Bornova färgade med kulturella aktiviteter 2022

Färgat med kulturaktiviteter i Bornova
Bornova färgade med kulturella aktiviteter 2022

Bornova kommun, som tillgodoser medborgarnas sociala behov med verksamhet inom kultur- och konstområdet, avtog inte under 2022. Medan 125 evenemang anordnades totalt, njöt Bornovaborna ett helt år med färgglada aktiviteter, kurser, teatrar och utställningar.

Borgmästaren i Bornova Mustafa İduğ sa att de sammanförde Bornovas folk i sociala evenemang 2022, "Våra aktiviteter kommer att fortsätta att öka under vår republiks 100:e år. Bornova kommun kommer även fortsättningsvis att stå bredvid Bornovas inom kultur- och konstområdet.

Inom ramen för nationella helgdagar, speciella dagar och veckor, ägde 28 konserter, ceremonier och shower rum. Samtidigt som 11 olika måleri-, skulptur-, belysnings- och fotoutställningar hölls i Bornova kommun, sattes 15 teaterpjäser upp, varav 19 tillhörde Bornova kommuns stadsteater. 21 olika workshops hölls, speciellt för kvinnor och barn. Medan de deltog i Izmir International Fair, "İBB Women's Labor Exhibition and Sales Market", Terra Madre och den 16:e internationella turismmässan och kongressen, anordnades "3.Bornova Book Days" och "New Year Gift Days".

“Bornova 3:e bokdagar”

Under Bornovas 3:e bokdagar, som även inkluderade namn som CHPs viceförfattare Ali Mahir Basarir och Turkiets första kvinnliga humorist Mine Kırıkkanat, träffades 50 förläggare, 250 författare och 500 tusen böcker läsare.

"Fortsätt kurserna"

Utöver de aktiviteter som avslöjar Bornovas kulturella stadsidentitet har utbildningstakten inte avtagit. Samtidigt som eleverna stöddes med Digital Classroom och My Document, ingjuts kärleken till naturvetenskap hos barn med naturvetenskaplig utbildning. I hobby- och färdighetsförvärvskurser såg man till att medborgarna vände sig till konsten genom att använda sin fritid. Totalt 2 praktikanter, varav 22 fortfarande fortsätter, fick del av kurserna som hölls i 2129 olika grenar, anordnade i 4669 terminer, sommar och vinter. Dessutom tillkom 7 nya medlemmar till de 656 biblioteken under Bornova kommun, medan 5 tusen 37 nya böcker tog plats i hyllorna. Antalet lånade böcker från biblioteken 2022 var 4226.

“Särskilda evenemang för barn”

Olika projekt realiserades också för de små Bornovaborna. Bornova kommun förberedde målartävlingar och semesterevenemang. Den samlade de små från Bornova med 20 teatrar och workshops om 43 olika ämnen som sagor, origami, zumba, jämställdhet och kompositionsskrivande.

“Besökta historiska platser”

Yeşilova Tumulus besökscenter, där fynd som bevisar att livet i Izmir började i Bornova för 8 500 år sedan, grävdes fram och var värd för 15 695 personer på ett år. På ett år besökte 13 728 personer Ata Memorial House i Belkahve, platsen där Mustafa Kemal Atatürk först tittade på Izmir. Däremot deltog 159 personer i stadsvandringarna, som startade i november, förberedda av Bornova kommun för att främja staden och utveckla turismen.

Günceleme: 24/01/2023 11:50

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar