TAV vinner Ankara Esenboğa Airport Operation Tender

TAV Ankara vann Esenboga Tender
TAV vinner Ankara Esenboğa Tender

TAV Airports lämnade det bästa anbudet i anbudet för kapacitetsutvecklingen av Esenboğa flygplats och rätten att driva den för åren 2025-2050. TAV Airports, såväl som Cengiz Construction och Limak Construction-Limak Energy partnerskap deltog i anbudet, som hölls vid Generaldirektoratet för DHMI i Ankara idag. I auktionssektionen, där TAV och Cengiz İnşaat stannade, fastställdes det slutliga budet i slutet av fem omgångar.

Efter slutförandet av de officiella processerna och godkännandet av anbudsresultatet kommer kontraktet att undertecknas. TAV innehar för närvarande drifträttigheterna för Esenboğa flygplats fram till maj 2025. Som ett resultat av anbudet förlängdes TAVs driftperiod till maj 2050.

TAV Airports verkställande direktör Serkan Kaptan sa: "Vi har framgångsrikt drivit huvudstaden Esenboğa Airport sedan 2006. I denna process har vi fyrdubblat passagerartrafiken och vi fortsätter att arbeta i samarbete med våra intressenter, särskilt för att öka antalet direktflyg till utlandet. Förutom att vara centrum för internationella relationer och politik har Ankara utmärkelsen att vara en turistattraktion med sin kulturella rikedom i regionen och ett transportnav för Anatolien. Under transportministeriets ledning vill vi tacka alla våra intressenter, särskilt DHMI och SHGM, som har gjort Turkiet till ett av världens ledande länder inom luftfart under de senaste 20 åren.”

TAV Airports kommer att genomföra stora investeringar på flygsidan, inklusive en ny bana, flygledartorn och fraktserviceenheter i första skedet. Investeringarna i den första etappen, som startar 2023, kommer att slutföras inom tre år. Investeringarna i den andra fasen, inklusive terminalexpansion, kommer att slutföras senast 2040, beroende på passagerartillväxten.

Dessutom kommer TAV Airports Holding att genomföra investeringen i solpaneler med en kapacitet på 5 megawatt i linje med dess hållbarhetspolicy. Den planerade investeringen under hela projektet kommer att vara cirka 300 miljoner euro.

Ankara Esenboğa utsågs till "Europas bästa flygplats" av Airports Council International (ACI) 2009. År 2020 rankades det först i sin kategori vid ACI Airport Service Quality (ASQ) Awards. 2014 blev Esenboğa Turkiets första koldioxidneutrala flygplats med ett certifikat på 3+ nivåer inom ramen för ACI Airport Carbon Accreditation Program, tack vare dess ansträngningar inom området energieffektivitet.

Günceleme: 20/12/2022 16:00

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar