SNCF ska testa "Flexy" Road-Rail-fordon i Frankrike nästa år

Flexy järnvägsfordon
Flexy järnvägsfordon

"Flexy", ett av SNCF:s projekt, är ett litet batteridrivet järnvägsfordon designat av franska Milla, som kan transportera upp till 14 personer mellan 60 och 10 kilometer med en hastighet av 30 km/h. Med en vikt på 3,5 ton hamnar den i kategorin "mycket lätta tåg" och kan köras automatiskt även om det alltid finns en "förare" i den av säkerhetsskäl.

Den har förmågan att fungera på fordonet (speciellt där små skenor är täckta) såväl som på oanvända järnvägslinjer tack vare ett genialt hybridhjulsystem (väg/räls) utvecklat av Michelin (därav cirkeln är tätad med Micheline).

Flexy järnvägsfordon

Detta är återigen specifikt för att svara på den sista milen där stationen är borta från hemmet. "Tanken är att ta människor från landsbygden till tågstationer i form av skyttlar".

Flexy järnvägsfordon

"Planet för det här projektet accelererar", säger David Borot, chef för innovation och ny mobilitet på SNCF. "En pilot eller till och med två tester kommer att genomföras i Bretagne 2023/2024. Detta kommer att inkludera validering av driften och beteendet hos hybridrälsfordonet på en bilbas, väg-/vägkorsningar och till och med ofta transiterande enheter."

Flexy järnvägsfordon

"Under 2024 kommer vi att åka till en annan region och demonstrera det kompletta systemet med en prototyp nära den slutliga utrustningen. Målet är att snabbt få nödvändiga godkännanden och tillstånd. Att ta den önskade vägen.” Marknad 2026”, fortsätter förvaltaren.

Günceleme: 26/12/2022 10:28

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar