Första tunnelbanelinjen i Dhaka, Bangladeshs huvudstad

Den första tunnelbanelinjen i Dhaka, Bangladeshs huvudstad, togs i bruk
Första tunnelbanelinjen i Dhaka, Bangladeshs huvudstad

Den första tunnelbanelinjen togs i bruk i Dhaka, Bangladeshs huvudstad. Tunnelbanelinjen, som invigdes av premiärminister Sheikh Hasina i går, gjordes tillgänglig för allmänheten på morgonen. Den första tunnelbanan avgick från Diabari-distriktet i Uttara till Agargaon med sina passagerare kl. 08.00:XNUMX lokal tid. Huvudstadsborgarnas intresse för tunnelbanan var stort.

Tunnelbanelinjen, som förväntas minska trafiktätheten i Dhaka, en av de mest befolkade städerna i världen, kommer först att fungera utan att stanna vid någon station under 12 kilometer från Uttara till Agargaon. Dessutom kommer 1 vagn att reserveras för kvinnor i tunnelbanan. Medan byggandet av den första tunnelbanelinjen tog cirka 6 år, finansierades projektet till stor del av Japan. Den andra etappen av linjen planeras vara färdig 2023. När linjen är i full drift beräknas den ta omkring 60 XNUMX personer i timmen.

Å andra sidan, enligt uppgifter från Världshälsoorganisationen, dör mer än 3 2018 människor i trafikolyckor i Bangladesh varje år. I en olycka som inträffade 2, miste två elever livet efter att ha blivit påkörda av en buss som rusade och demonstranter gick ut på gatorna.

Günceleme: 29/12/2022 15:35

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar