IMM beslutade att höja lönerna för sina anställda för andra gången

IBB:s beslut att höja lönerna för anställda för andra gången
IMM:s beslut att höja lönerna för sina anställda för andra gången

Istanbul Metropolitan Municipality (IMM); İSKİ meddelade att de har beslutat att höja lönerna för andra gången i år på grund av hög inflation för cirka 86 XNUMX anställda som arbetar i IETT och dess dotterbolag. En del av İBB-anställda kommer att få sin andra löneökning från och med juli och några i september.

Istanbul Metropolitan Municipality gjorde idag ett skriftligt uttalande angående det andra löneökningsbeslutet som den har fattat för sina cirka 86 tusen anställda som arbetar i İSKİ, İETT och dess dotterbolag.

I uttalandet angavs att beslutet om höjningen togs för att inte göra de anställda till offer inför hög inflation:

De negativa ekonomiska förhållandena i vårt land är kända för alla. Den höga inflationen, som har pågått ett tag, påverkar tyvärr våra medarbetare negativt.

Vi har cirka 86 tusen kollegor i våra İBB, İSKİ, İETT och affiliate-företag. Samtidigt som det räckte med att justera lönerna en gång om året under låg inflation, försvagade den pågående höga inflationen under den senaste perioden tyvärr effekten av löneökningarna och gjorde våra anställda upprörda.

I enlighet med våra nuvarande kollektivavtal har löneökningar som vi gör en gång om året blivit utmanande för våra anställda. Av denna anledning har det blivit nödvändigt att göra en uppdatering i vårt lönehanteringssystem. Detta behov delades ömsesidigt under de samråd vi hade med våra relevanta fackföreningar.

I denna riktning, förutom våra kollegor vars kollektivavtalsförhandlingar fortfarande pågår, och våra tjänstemän och kontrakterade tjänstemän;

  • Att göra justeringar av grundbruttolönerna i januari för våra anställda, vars löner höjdes i januari, med den realiserade inflationstakten under de första 2022 månaderna 6, för att träda i kraft i juli,
  • Att i september göra justeringar av grundbruttolönerna för våra anställda, vars löner höjdes under marsperioden, med den inflationstakt som kommer att ske under mars-augusti,
  • Vi har beslutat som en princip att höja lönerna var sjätte månad genom att skaka hand med de relevanta arbetsmarknadsparterna i kostnads- och kostnadsanalyser, tills den årliga inflationen faller under 2023 % för 15 och därefter.

I denna riktning vill vi komma tillsammans med relevanta fackföreningar, med vilka vi muntligen utbytte åsikter och fick positiv feedback på vår inställning till frågan, för att göra ytterligare protokoll till våra kontrakt och implementera dem snabbt.

Vi hoppas att våra nya lönehanteringsprinciper kommer att göra livet lite lättare för våra kollegor som arbetar hårt för ett rättvisare, mer beboeligt och mer innovativt Istanbul.

Vi kommer att fortsätta att arbeta som den stora İBB-familjen med alla våra ansträngningar för 16 miljoner Istanbulbor.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar