Turkiets hamnanläggningsnummer ska ökas från 217 till 255

Antalet hamnanläggningar i Turkiet kommer att utökas från
Turkiets hamnanläggningsnummer ska ökas från 217 till 255

Transport- och infrastrukturminister Adil Karaismailoğlu uppgav att mängden gods som hanterades i hamnarna under perioden januari-juli ökade med 6,6 procent jämfört med samma period föregående år till 319 miljoner 687 tusen ton, och mängden hanterade containrar ökade med 2,1 procent till 7 miljoner 365 tusen TEU under samma period.

Minister för transport och infrastruktur Adil Karaismailoğlu gjorde ett uttalande om sjöfartsstatistiken för juli. Karaismailoğlu noterade att mängden last som hanterades i hamnarna i juli ökade med 6,7 procent jämfört med samma månad föregående år och nådde 46 miljoner 198 tusen ton. våra hamnar ökade med 6,6 procent jämfört med samma period föregående år och nådde 319 miljoner 687 tusen ton, säger han.

MAXIMAL LASTHANTERING ÄR VID KOCAELİ REGIONAL HAMNMANAGEMENT

Karaismailoğlu uppgav att i juli ökade mängden lastning för exportändamål med 3,2 procent till 12 miljoner 495 tusen ton, och mängden lossning för importändamål var 11,4 miljoner 21 tusen ton med en ökning på 424 procent.

"I juli ökade utrikeshandelssändningarna med 8,3 procent jämfört med samma månad föregående år och nådde 33 miljoner 919 tusen ton. Transitgodstransporter till sjöss i våra hamnar minskade med 6,7 procent till 6 miljoner 233 tusen ton. Mängden gods som fraktades i cabotage ökade med 6 procent med 45 miljoner 14,4 tusen ton. Den största mängden lasthantering utfördes vid hamnanläggningarna som verkar inom de administrativa gränserna för Kocaeli Regional Port Authority, med totalt 7 miljoner 388 tusen ton last. Kocaeli regionala hamnmyndighet; Aliağa regionala hamnmyndighet och Ceyhans regionala hamnmyndighet följde efter. När vi tittar på lasttyperna var den typ av last som visade den högsta ökningen i juli jämfört med föregående månad obriket stenkol med en ökning på 1 miljon 341 tusen 167 ton. Denna typ av last följdes av råolja med en ökning på 931 tusen 425 ton och järnskrot med en ökning på 213 tusen 805 ton. Portland Cement rankades först med 1 miljon 206 tusen 806 ton exportlast som hanteras i våra hamnar. Obriket stenkol, å andra sidan, rankades först bland den importlast som hanteras i våra hamnar med 3 miljoner 6 tusen 976 ton.”

MEST EXPORTERADE LAND AMERIKA

Karaismailoğlu underströk att den största mängden godshantering vid export till sjöss i juli var 1 miljon 617 tusen ton transporter till Amerika. Han uppgav att sändningarna till Italien och Spanien följdes. Karaismailoğlu uppgav att den största mängden lasthantering i importen var 6 miljoner 772 tusen ton i transport från Ryssland.

MÄNGDEN BEHÅLLARE HANTERADE I CABOOTAGE ÖKDE 36,2 PROCENT

När han sa: "Mängden containrar som hanterades i våra hamnar i juli minskade med 1,8 procent jämfört med samma månad föregående år och blev 978 tusen TEU," sade transportminister Karaismailoğlu, "Under januari-juli perioden var mängden av containrar som hanteras i våra hamnar ökade med 2,1 procent jämfört med samma period föregående år, till 7 miljoner 365. Mängden utrikeshandlade containrar som hanterades i juli ökade med 1,7 procent jämfört med samma månad föregående år och nådde 755 tusen 869 TEU. Containerlastning för exportändamål ökade med 0,4 procent till 361 tusen 322 TEU, medan containerlossning för importändamål ökade med 2,9 procent till 394 tusen 547 TEU. Mängden hanterade transitcontainrar minskade med 25 procent till 148 36,2 TEU. Under samma månad ökade mängden containrar som hanterades i cabotage med 73 procent och nådde 226 tusen XNUMX TEU.

MAXIMAL HANTERING AV BEHÅLLARE ÄR VID AMBARLI REGIONAL PORT MANAGEMENT

Karaismailoğlu noterade att totalt 241 263 TEU-containerhantering utfördes vid hamnanläggningarna som verkar inom de administrativa gränserna för Ambarlı regionala hamnmyndighet, och noterade att detta hamnpresidentskap följdes av Mersin och Kocaeli regionala hamnmyndigheter. Karaismailoğlu uppgav att den mesta containerhanteringen utfördes med 100 tusen 687 TEU i transporter till Israel.

”Israel; Försändelser med Grekland och Egypten följde. Containrar avsedda för Egypten stod för 37 858 TEU, med det högsta antalet containertransporter för export till sjöss i våra hamnar. Egypten; Kina och Grekland följde efter. Det har fastställts att det högsta antalet containerlossning för import till sjöss består av containrar från Israel med 69 tusen 618 TEU.”

VI KOMMER ATT ÖKA ANTALET HAMNANLAG FRÅN 217 TILL 255

Karaismailoğlu betonade att de planerar framtiden inom sjöfartssektorn med statens sinne, som i alla transportsätt, påminde om att de träffade experter på området och organiserade Kocaeli Körfez Logistics Workshop först och sedan det andra maritima toppmötet. Minister för transport och infrastruktur Karaismailoğlu noterade att de kommer att sprida logistikverkstäderna till Anatolien och betonade att 2 miljarder dollar kommer att investeras i den maritima sektorn fram till 2053. Karaismailoğlu sa: "I vår 21.6 års transport- och logistikmasterplan har vi reserverat en speciell plats för sjöfartslinjer, som är grunden för vårt blå hemland och nyckelpunkten för vår integration inom transport. Vi kommer att utöka antalet hamnanläggningar från 2053 till 217. Vi kommer att säkerställa användningen av mycket förnybara energiresurser i våra hamnar genom att utöka miljövänliga hamnpraxis. Autonoma fartygsresor kommer att utvecklas och hanteringseffektiviteten kommer att ökas med autonoma system i hamnar. Vi kommer att utveckla den multimodala och korta sjöfartsinfrastrukturen som kan tjäna länderna i regionen genom att utöka hamnarnas transferservicekapacitet.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar