120 miljoner lira linbana blev ett problem för Beşikdüzü kommun

Miljoner Lira Ropeway Felsöka Besikduzu kommun
Miljoner Lira Ropeway Felsöka Besikduzu kommun

Linbanan, som byggdes av den tidigare borgmästaren i AKP, Orhan Bıçakçıoğlu, i distriktet Beşikdüzü i Trabzon till en kostnad av 120 miljoner lira, har blivit ett problem för kommunen där CHP-borgmästaren arbetar.

Enligt nyheterna om Elif Çavuş från SÖZCÜ;"Linbanan som byggdes under AKP:s borgmästare Orhan Bıçakçıoğlus mandatperiod i Beşikdüzü-distriktet i Trabzon har varit en katastrof för Beşikdüzü kommun, som övergick till CHP. Linbanan, som kostade 120 miljoner lira, byggdes med 35 miljoner lira lån från Iller Bank och kommunens egna resurser.

Svarta havets längsta linbana, med en längd på 3 tusen 6 meter, startade tjänsten 2018. Anställningsavtalet för GİZTAŞ sades upp i oktober 2020 på grund av att det inte kunde uppfylla sina skyldigheter i avtalet. Linbanan, som bara tjänstgjorde i 1,5 år, förblev i kraftvärmekommunens händer.

METROPOLITAN KOMMUN ACCEPTERAR INTE

Borgmästare Ramis Uzun ville överföra linbanan till Trabzon Metropolitan Municipality, men kommunen accepterade inte.

Anbudet för färdigställandet av byggandet av de befintliga kommersiella anläggningarna i Beşikdağ Tourism and Nature Sports Centre och deras drift under 3 år den 2022 augusti 29, tillsammans med linbanan, resulterade i besvikelse.

Det fanns inget deltagande i anbudet, som utfärdades med ett årligt hyrespris på 1 miljon 800 tusen, inklusive alla tjänsteintäkter. Kommunen hittade lösningen för att förbättra förutsättningarna i anbudskontraktet.

FÖRBÄTTRAT ANBUDSAVTAL

SÖZCÜ har nått alla detaljer i det nya kontraktet. Bolaget, som kommer att delta i anbudet, kommer att spendera cirka 20 miljoner dollar för att slutföra investeringarna. Hyresgästen kommer att betala en total årshyra på 100.000,00-TL (etthundratusen turkiska lira).

Om de befintliga kommersiella sektionerna i linbaneanläggningens nedre och övre stationsbyggnader drivs av anbudsgivaren, kommer tio procent (1 %) av omsättningen som erhållits mellan 31 januari och 10 december, från och med driftstart, att utgå till förvaltningen utöver årshyran.

Om de befintliga kommersiella anläggningarna belägna öster och väster om linbaneanläggningens understationsområde hyrs ut till tredje part av Budgivaren, kommer trettiofem procent (3%) av hyrespriset att betalas till administration utöver årshyran fram till arbetstidens slut den 35:e dagen i månaden efter den månad då hyran uppbärs.

Den procentuella andel som ska fastställas i anbudet, förutsatt att den inte är mindre än 25 %, över summan av linbaneanläggningens intäkter (biljettavgiftsintäkter, reklam- och parkeringsintäkter etc.), betalas till administrationen utöver årshyran.

Under dessa anbudsvillkor, om ett kontrakt ingås med en anbudsgivare, planerar Beşikdüzü kommun att generera en inkomst på 5 33.172.675,00 XNUMX TL under de första XNUMX åren.

"DE VILL; HUR TELEFONEN FÖRSTÅR, KOMMUNEN CHP MISSLYCKAS”

Besikdüzüs borgmästare Ramis Uzun, som har blivit måltavla för kritikpilar över linbanan, sa att några rådsmedlemmar försöker slita ut Beşikdüzü kommun över linbanan och kraftvärmeverket över kommunen med hjälp av media.

Uzun hävdade att konstruktionen av linbanan var ett misstag, sa Uzun:

”Utan att lösa de primära problemen i Beşikdüzü, med populistisk retorik, byggdes ett enormt linbaneprojekt genom att låna kommunen. I åratal har inte en krona kommit in i kommunkassan från Iller Bank på grund av 35 miljoner lira lån och ränta. Vi upplevde tillfällen då vi inte kunde betala personalens löner.

Linbanan, som byggdes oplanerat och oplanerat, gynnade inte utan skadade vår stadsdel. Om det de höll på med var ett väldigt rimligt projekt så hade det inte kommit till det här ändå, det skulle definitivt ha en köpare. MHP-ledamoten i fullmäktige, som klagade till pressen att "det inte fanns något deltagande i anbudet", och anklagade oss för inkompetens, röstade emot det nya anbudskontraktet som vi röstade fram på kommunfullmäktiges möte.

Vad är detta för oärlighet. De vill; Låt linbanan ruttna, ingen service till Beşikdüzü, låt kraftvärmekommunen misslyckas. Vi tror att vi kommer att övervinna detta jobb som har lämnats som en börda på våra axlar.”

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar