Varför dog Cüneyt Arkın, vad var hans sjukdom? Vem är Cüneyt Arkın, var kommer han ifrån?

Vad orsakade Cuneyt Arkins sjukdom Vem kommer Cuneyt Arkin ifrån?
Varför dog Cüneyt Arkın, vad var hans sjukdom? Vem är Cüneyt Arkın?

Cüneyt Arkın, den turkiska filmens mästerskådespelare och det legendariska namnet Yeşilçam, dog vid 85 års ålder på sjukhuset där han behandlades. Efter nyheten som fick hans fans att sörja undrades detaljerna kring dödsfallet. Arkın var inlagd på sjukhus i cirka tre månader 2009 på grund av nervkompression i ryggraden. Är Cüneyt Arkın död på internet efter Cüneyt Arkıns död? Varför dog Cüneyt Arkın? Svaren på frågorna började sökas.

Varför dog Cüneyt Arkın?

Mästarspelaren Cüneyt Arkın blev sjuk i natt och behandlades på ett privat sjukhus i Beşiktaş, Ulus. Hans fru Betül Cüreklibatır och hennes släktingar kom till sjukhuset. Den 85-åriga skådespelerskan dog här. I uttalandet från sjukhuset där Arkın gick bort, "Trots alla ansträngningar för att återuppliva honom dog Mr. Cüneyt Arkın, den värdefulla skådespelaren inom turkisk film, på Liv Hospital, dit han kom med ambulans på grund av hjärtstillestånd. Som familjen Liv sjukhus är vi ledsna över förlusten av den gigantiska skådespelaren på turkisk film. Våra kondoleanser till Cüneyt Arkıns familj och alla hans fans.”

Vem är Cüneyt Arkın, var kommer han ifrån?

Cüneyt Arkın, riktiga namnet Fahrettin Cüreklibatır (födelsedatum 8 september 1937 – död 28 juni 2022), turkisk skådespelare, manusförfattare, producent, regissör. Han föddes i byn Karaçay i Alpu-distriktet i Eskişehir. Hans far är Hacı Yakup Cüreklibatır, som deltog i det turkiska frihetskriget. Han kommer ursprungligen från Nogay. Han avslutade sin gymnasieutbildning vid Eskişehir Atatürk High School och tog examen från Istanbul Medical Faculty 1961.

Biokarriär
Medan han tjänade som reservofficer i sin hemstad Eskişehir, fångade han uppmärksamheten hos regissören Halit Refiğ under inspelningen av Şafak Bekçiler (1963), där Göksel Arsoy spelade huvudrollen. Efter avslutad militärtjänst arbetade han som läkare i Adana och dess omgivningar. 1963 vann han första plats i tävlingen i Artist magazine. Cüneyt Arkın, som letade efter ett jobb ett tag, började agera på bio med Halit Refiugs förslag 1963 och översatte minst 2 filmer på 30 år.

Kampscenen i finalen av filmen Gurbet Kuşları, som han spelade 1964, var en brytpunkt i Arkins karriär. Efter att ha återupplivat de emotionella-romantiska unga karaktärerna ett tag, vände han sig till actionfilmer med Halit Refis förslag. Under denna period studerade han akrobatik i sex månader vid Medrano Circus, som kom till Istanbul. Han överförde det han lärde sig här till storskärmen i serien Malkoçoğlu och Battalgazi, vilket förde en stil som aldrig har blivit exemplifierad tidigare i turkisk film. På kort tid blev han den mest eftertraktade skådespelerskan i avantgardefilmer. Även om han fortsatte sitt bioliv, som han började med romantiska filmer, med animerade filmer, gav han liv till många olika typer av karaktärer. Under hela sin karriär har han gjort filmer i olika genrer, från westerns till komedi, från äventyrsfilmer till sociala filmer. Framför allt Maden (1978) och Citizen Rıza (1979) -filmerna upptar en speciell plats i Cüneyt Arkıns karriär.

Under perioden 12 mars, även om Yılmaz Güney valdes till den bästa skådespelaren för sin roll i Baba, ersatte Yılmaz Güney i den första omröstningen av juryn vid den 4: e Golden Boll Film Festival (1972), senare ersatte Yılmaz Güney med politiskt tryck, och kom tvåa i första omröstningen med sin föreställning i Yaralı Kurt. Cüneyt Arkın valde den bästa skådespelaren. Med reaktion på detta beslut vägrade Arkin utmärkelsen.

1982 medförde en annan färg till Cüneyt Arkıns biograf och regisserad av Çetin İnanç. World Rescue Man blev en kultfilm över tid. Efter actionfilmer som Death Warrior, Fight, Man in Exile och Two-Headed Giant på 1980-talet vände han sig till brottsserier på 1990-talet.

Cüneyt Arkın har titeln expert expert i ridning och karate. Förutom att agera erbjöd han tv-intryck och för en kort tid skrev han också om hälsa i tidningarna. Han behandlades på sjukhuset i cirka tre månader 2009 på grund av nervkomprimering i ryggraden.

Privatliv
Cüneyt Arkın gjorde sitt första äktenskap 1964 med Güler Mocan, en läkare som han. 1966 föddes deras dotter Filiz. Cüneyt Arkın, som gifte sig med Betül (Işıl) Cüreklibatur ett år efter sin skilsmässa 1968, har två barn som heter Kaan och Murat från detta äktenskap. Murat, en av Arkins söner, vars dotter är chef för ett företag, agerar också i serien. Arkın, som har behandlats för alkoholism ett tag, har gett flera konferenser om problem med alkohol, droger och ungdomar och fått certifikat för uppskattning och utmärkelser för dem.

Cüneyt Arkın dog den 28 juni 2022 på sjukhuset han fördes till till följd av en hjärtattack kvällen innan.

Politiskt liv
Cüneyt Arkın, känd som en turkisk nationalist, erbjöds av Mesut Yılmaz att vara en kandidat för Eskişehir-parlamentsledamot från moderlandspartiet under de allmänna valen 2002. Under de följande åren deltog han i kampanjen "We Are Ready for Duty in the Workers Party Government" -kampanjen som organiserades på uppdrag av Labour Party och deltog av en grupp forskare, intellektuella och konstnärer och gjorde ett namn för sig själv i den politiska scenen igen.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar