MUSIADs ordförande Asmalı utvärderade BRSA-lånebeslutet

MUSIADs ordförande Asmali utvärderade BRSA-beslutet
MUSIADs ordförande Asmalı utvärderade BRSA-beslut

Mahmut Asmalı, ordförande för Independent Industrialists' and Businessmen's Association (MUSIAD), utvärderade frågorna på dagordningen angående Banking Regulation and Supervision Agency (BDDK) beslut om låneanvändning.

Mahmut Asmalı, president för MUSIAD, sa: "För att förhindra dollarisering, vilket är huvudfaktorn för den snabba ökningen av växelkursen i vårt land; Det är ett av våra primära mål för att skydda värdet av vår nationella valuta och för att bekämpa inflationen. Som MUSIAD stöder vi BRSA:s beslut att begränsa användningen av turkiska lira-lån till företag som har överskott av kontanta tillgångar i utländsk valuta. Det är uppenbart att nämnda beslut kommer att förhindra att inflationen stiger till följd av valutakursrelaterade kostnadsökningar. Med detta drag av BRSA kommer balansen mellan utbud och efterfrågan på utländsk valuta att minska till mycket mer rimliga nivåer till förmån för den turkiska liran.”

Asmalı fortsatte sina ord enligt följande: ”Utöver dessa; Denna reglering av BRSA förutser inga restriktioner för tillgångarna i utländsk valuta för företagen som omfattas av detta tillämpningsområde och fysiska personers köp av utländsk valuta, den begränsar bara företagens tillgång till TL-lån. Dessutom, med tanke på undantagen och omfattningen, är antalet företag som kommer att påverkas ganska begränsat. I detta sammanhang är retoriken om "ingripande i marknadsekonomin" efter det relevanta BRSA-beslutet orealistisk och långt ifrån goodwill."

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar