Minister Karaismailoğlu: 5G kommer att överföras med inhemska och nationella enheter

Minister Karaismailoglu Gye kommer att skickas med inhemska och nationella enheter
Minister Karaismailoğlu kommer att byta till 5G med inhemska och nationella enheter

Transport- och infrastrukturminister Adil Karaismailoğlu betonade att i nästa fas av End-to-End-projektet för inhemska och nationella 5G-kommunikationsnätverk kommer högre kapacitet och avancerade versioner av produkterna att produceras, "Medan 5-lagers radioenheter utvecklades för 8G-basstationen i den första fasen kommer vi att utveckla 64-lagers radioprodukter i nästa fas. . Således kommer vi att leverera inhemska och nationella 5G-produkter till marknaden som likvärdiga med produkter från utländska leverantörer på marknaden. "Vi kommer att byta till 5G i vårt land genom att använda inhemska och nationella nätverksprodukter i maximal utsträckning", sa han.

Transport- och infrastrukturminister Adil Karaismailoğlu deltog i informationsmötet för kommunikationsteknikkluster 5G fas 2. Karaismailoğlu gjorde ett pressmeddelande efter mötet, "Som ministeriet för transport och infrastruktur har vi tagit mycket viktiga steg i transport- och kommunikationsinfrastrukturen i vårt land, som bokstavligen kommer att "ta sig igenom eran". Vi fortsätter att kasta. Som representanter för ett team som har genomfört hundraåriga investeringar på 20 år, har vi uppnått och kommer att fortsätta att uppnå många framgångar inom kommunikationsteknik. Utan tvekan, i allt vi gör idag, i varje steg vi tar, leder vår väg till kunskap och informatik. Samtidigt som produktion, delning och tillgång till information når svindlande hastigheter förändras också spelreglerna. Om du inte producerar kunskapen, om du inte förvandlar den kunskap du producerar till en produkt, och om du inte kan marknadsföra denna produkt till världen, är varken dina framsteg eller utveckling möjlig. Att använda andra länders teknologier är inte längre hållbart sett till landets resurser och intressen. Vi, som har nått positionen att exportera teknik från infrastrukturprojekt till hela världen, tvekar inte att nå samma framgång inom kommunikationsområdet, säger han.

Karaismailoğlu uppgav att med dessa studier diskuteras framtiden för informationsteknologisektorn med titlarna inhemsk produktion, högteknologi och globalt varumärke, och att Turkiet med framgången för informationssektorn i dessa tre faser kommer att täcka ett stort avstånd både vid avslutandet av bytesbalansunderskottet och i exporten.

OLIKA DEMOVISNINGAR GJORDES GENOM INhemska OCH NATIONELLA 5G-BASSTATIONER

Karaismailoğlu sa: "Vi etablerade 'Kommunikationsteknikklustret' under samordning av vårt ministerium och informationsteknik- och kommunikationsmyndigheten 2017 för att utveckla ett 'hemligt och nationellt produktionsekosystem' inom sektorn för elektronisk kommunikation.

"Kommunikationsteknikklustret, som vi kontinuerligt har utvecklat sedan dess, har förvandlats till en stor organisation som omfattar mer än 160 företag och mer än 8 tusen anställda. Kommunikationsteknikklustret har nått en viktig position för det inhemska produktionsekosystemet. Vi planerar strategiskt alla typer av investeringar relaterade till informatik. I synnerhet har utvecklingen av 5G-teknik anammats av vår regering på högsta nivå. I detta sammanhang har vi utvecklat 'End-to-End Domestic and National 5G Communication Network Project' med våra HTK-medlemsföretag. Det är en av de viktigaste pelarna i de inhemska och nationella produktionsansträngningarna som initierats av vår president. Den första fasen av vårt projekt, där de viktigaste teknikföretagen i vårt land deltar, avslutades i mars-2021. Med End-to-End Domestic and National 5G Communication Network Project utvecklades kritisk nätverkshårdvara och mjukvara specifik för 5G-teknik som 5G-basstationer, 5G-kärnnätverk, 5G-nätverkshantering och operativ programvara och 5G-virtualiseringsplattform. Olika scenarier för 5G-samtal och dataöverföring testades via kommersiella 5G-telefoner över hela 5G-nätverket som skapats med inhemska och nationella produkter. Olika demonstrationer gjordes över inhemska och nationella 4.5G-basstationer som kan anslutas till befintliga kommersiella 5G-mobilnät. Ett av de värdefulla resultaten i detta sammanhang var det faktum att 10 företag som utför viktiga uppgifter i vårt projekt gick samman och etablerade Global Telekom och Entegre Teknolojiler AŞ. Detta företag representerar samarbetet inom sektorn, såväl som enhandsutförandet av kommersialiserings- och varumärkesaktiviteterna för de produkter som utvecklats inom ramen för projektet. Med Global Telekom och Entegre Teknolojiler AŞ siktar vi på att ett turkiskt företag ska konkurrera på global nivå med företag som Ericsson, Huawei och Nokia inom telekommunikationsområdet."

VI UPPMÄRKSAMMA PÅ ATT STÖDJA INhemska OCH NATIONELLA PROJEKTPROJEKT

Karaismailoğlu noterade att i nästa fas av End-to-End inhemska och nationella 5G-kommunikationsnätverksprojekt kommer högre kapacitet och avancerade versioner av produkterna att produceras, "Medan en 5-lagers radioenhet utvecklades för 8G basstation i den första fasen kommer vi att utveckla 64-lagers radioprodukter i nästa fas. Således kommer vi att leverera inhemska och nationella 5G-produkter till marknaden som likvärdiga med produkter från utländska leverantörer på marknaden. Vi lägger stor vikt vid att stödja inhemska och nationella produktprojekt för den elektroniska kommunikationssektorn. I detta sammanhang fortsätter vi att arbeta för att stödja nästa faser av End-to-End-projektet för inhemska och nationella 5G-kommunikationsnätverk. Vi kommer att byta till 5G i vårt land genom att använda inhemska och nationella nätverksprodukter i maximal utsträckning. Och för att kunna göra detta med våra inhemska och nationella produkter har våra producentföretag viktiga uppgifter. Å andra sidan, för att övergången till 5G ska bli framgångsrik måste den nödvändiga konverteringen tillhandahållas av användarterminalen. Vi följer det här noga, säger han.

DEN VIKTIGASTE EXPORTEN ÄR EXPORTEN AV NOLL KG "TEKNIK"

Dessutom, och understryker att ett av de prioriterade målen för de studier som genomförs inom ramen för inhemsk och nationell produktion i Turkiet är att öppna upp för utländska marknader med produkter, sade transportminister Karaismailoğlu: "På den inhemska marknaden, inom ramen för av 4.5G-auktorisering görs cirka 2 miljarder TL i hård- och mjukvaruinvesteringar per år av operatörerna i den nuvarande situationen.Vi ser det gjort. Med 5G kommer denna siffra att stiga ännu högre. Enligt rapporter publicerade av GSM Association, som bildades 1995 för att utveckla globala mobiloperatörsstandarder; Det beräknas att 2020 biljoner dollar kommer att investeras i mobilnät av operatörer i världen mellan 2025-1.1, och cirka 80 procent av detta kommer att vara för 5G-teknik. Denna situation visar oss att det finns en stor potential både vad gäller den inhemska och utländska marknaden. Vi strävar efter att dra största möjliga nytta av denna potential med inhemska och nationella produktionsstudier. Eftersom vi vet att den viktigaste exporten är noll kilo "teknik" export. Således vet vi att ett mycket allvarligt bidrag kan göras för att minska vårt lands bytesbalansunderskott. Vårt projekt; Jag skulle också vilja understryka att det är ett mycket viktigt värde som kommer att stödja vår tillväxtstrategi fokuserad på investeringar, sysselsättning, produktion, export och nuvarande överskott. Eftersom vi producerar strategiska projekt för vårt lands strategiska position. Vi tror, ​​sätter ut och gör våra drömmar till verklighet”.

LOKALITETSGRAFTEN PÅGÅR 33 PROCENT

Karaismailoğlu uppgav att de inte bara ser 5G som en kommunikationsteknik utan också som en av de prioriterade frågorna när det gäller Turkiets nationella säkerhet. G anbud. Karaismailoğlu påpekade att lokalitetsgraden, som var 4.5 procent under den första investeringsperioden på 4.5G, har överstigit 1 procent från och med investeringsperioden 2020-2021. allt, vi förväntar oss att operatörerna ska uppfylla inhemska mål på 33 procent. Nationaliseringen av kritiska komponenter för 45G och andra teknologier är också vår främsta prioritet. På vägen mot 5G har vi tagit viktiga steg för att stödja och skydda det inhemska och nationella produktionsekosystemet. Från och med nu kommer vi att fortsätta att utveckla de mest lämpliga lösningarna genom att ta åsikter från våra sektorsintressenter.”

VOLYMEN FÖR INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONSTEKNIK INDUSTRIN ÖKDE TILL 189 MILJARDER TL

Transport- och infrastrukturminister Karaismailoğlu uppgav att medelålders och äldre generationer mycket väl vet vad Turkiet går igenom inom området för elektronisk kommunikation och varifrån de kom hit. Karaismailoğlu uttryckte att antalet abonnenter som drar nytta av mobiltjänster närmar sig 2003 miljoner, "Antalet bredbandsabonnenter på internet, som vi ansåg nästan obefintligt 20, har nått 2021 miljoner idag. Antalet fiberabonnenter har nått cirka 189 miljoner, och mer än 87 miljoner av våra medborgare drar nytta av fiberinternetservice i hushållssammanhang. När vi tittar på antalet hushåll som nås av fiberinfrastruktur och kabelinternet är våra kommunikationsinfrastrukturer; Den har kapacitet att tjäna i hastigheter på 2003 Mbit/s och över, vilket är nästan tre gånger det nuvarande 87,5 miljoner abonnenter.”

VI TILLHANDAHÅLLER HÖGHASTIGHET BREDBANDSTJÄNSTER MED TURKSAT 5B

Karaismailoğlu påminde om att Türksat 9B, Turkiets mest effektiva och kraftfulla satellit, togs i bruk för 5 dagar sedan, "Türksat 5B; Den har ett brett täckningsområde inklusive hela Mellanöstern, Persiska viken, Röda havet, Medelhavet, Nord- och Östafrika, Sydafrika och dess närliggande grannar. Vi kommer också att tillhandahålla höghastighetsbredbandstjänster över vår nya satellit. Vi kommer att öka den befintliga Ka-Bands dataöverföringskapacitet med mer än 15 gånger. Med vår nya satellit kommer vi att utöka vår internetinfrastruktur i regioner som inte kan nås med markbunden infrastruktur. Med Türksat 5B, en dataöverföringskapacitet på mer än 55 gigabit, kommer vi att vara aktiva inom konsument- och företagssatellitinternettjänster i mycket bredare geografiska områden. Under de senaste 20 åren har vi investerat mer än 172 miljarder dollar i vårt lands transport- och kommunikationsinfrastruktur. Vi bidrog med mer än 520 miljarder dollar till vår nationalinkomst med våra investeringar. Vi siktar på att göra transport- och kommunikationsinvesteringar på 2053 miljarder dollar fram till 198. Vi kommer att bidra med 2053 biljoner dollar till produktionen och 198 biljoner dollar till nationalinkomsten med en total transport- och kommunikationsinvestering på 2 miljarder dollar, som vi kommer att realisera från och med idag fram till 1. Som ministeriet kommer vi att fortsätta att göra vad som är nödvändigt för utvecklingen av både transport- och kommunikationssektorerna, med hänsyn till vårt lands intressen.”

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar