Ett starkt alternativ när det gäller Mid Lane, Distance och Duration

Mid Corridor Ett kraftfullt alternativ i avstånd och varaktighet
Mid Corridor Ett starkt alternativ i avstånd och varaktighet

Transport- och infrastrukturminister Adil Karaismailoğlu betonade att den mellersta korridoren är ett starkt alternativ för andra transportkorridorer när det gäller avstånd och tid, och sa: "Den mellersta korridorens effektiva funktion är mycket viktig för integrationen av både Azerbajdzjan, Kazakstan och Kaspiska regionen till global handel. Med hänsyn till det faktum att vi är i centrum för de asiatisk-europeiska utrikeshandelsnätverken i vår region, strävar vi efter att vara en regional bas inom logistik.”

Transport- och infrastrukturminister Adil Karaismailoğlu deltog i Turkiet-Azerbajdzjan-Kazakstans utrikes- och transportministermöte som hölls i Baku. Vid det trilaterala toppmötet inrättades arbetsgruppen som ska öka kapaciteten och effektiviteten i Mellersta korridoren med det protokoll som undertecknats med Turkiets förslag. Vid mötet sa Karaismailoğlu: "Vi kommer att ha möjlighet att diskutera godstransporter i Mellersta korridoren. Som ni vet, när internationella transportkorridorer beaktas, är Mellankorridoren ett starkt alternativ till andra transportkorridorer vad gäller avstånd och tid. Ett godståg från Kina till Europa tar sig 7 12 kilometer på 10 dagar om det väljer Mellankorridoren och Turkiet. Om samma tåg föredrar den ryska norra handelsvägen, finns det ett avstånd på 15 tusen kilometer och en kryssningstid på minst 20 dagar. Om han väljer den södra korridoren kan han resa 45 tusen kilometer över Suezkanalen med fartyg och nå Europa på bara 60 till XNUMX dagar. Även dessa siffror avslöjar hur fördelaktig och säker Mellankorridoren är i den globala handeln, mellan Asien och Europa.”

VI SÄTTER ATT VARA EN REGIONAL BAS INOM LOGISTIK

Karaismailoğlu noterade att kriget mellan Ryssland och Ukraina, som har pågått sedan februari, har försatt den norra korridoren, som är en viktig transportkorridor, i problem. tid jämfört med dess rutt. "Det bör inte heller glömmas att fartyget med namnet Ever Given, som blockerade Suezkanalen genom vilken det passerade under sin resa från Malaysia till Rotterdam i Nederländerna den 23 mars 2021, gick på grund", säger Karaismailoğlu, minister för Transport, och fortsatte sitt tal enligt följande;

"Som ett resultat av denna olycka var kanalen stängd i 6 dagar och väntan på hundratals mat-, olja- och LNG-fartyg har satt den globala försörjningskedjan i problem. Med tanke på alla dessa frågor är det mycket viktigt att den mellersta korridoren fungerar effektivt för integreringen av både Azerbajdzjan, Kazakstan och Kaspiska regionen i den globala handeln. Med hänsyn till det faktum att vi är i centrum för de asiatisk-europeiska utrikeshandelsnätverken i vår region, strävar vi efter att vara en regional bas inom logistik.”

INVESTERINGAR PÅ 2053 MILJARDER DOLLAR ÄR PLANERADE ATT INVESTERAS 198

Karaismailoğlu påpekade att AK-partiets regering fäster särskild vikt vid utvecklingen av transport- och kommunikationsinfrastrukturer, som är livsnerven i stora ekonomier, sa Karaismailoğlu: "Inom ramen för vår transport- och logistikmasterplan har vi infrastrukturprojekt för att stödja regionen , 2029, 2035 och 2053 målår. I linje med vår vision för 2053 strävar vi efter att öka vårt lands andel av handeln mellan Asien och Europa med över 700 miljarder USD. Med ett flygavstånd på 4 timmar är vi i centrum för 67 länder och en global handelsvolym på 30 biljoner dollar. I alla våra investeringar strävar vi efter att dra mer nytta av denna potential. För att uppnå alla dessa mål strävar vi alltid efter att hålla våra transport- och kommunikationsstrategier uppdaterade i ljuset av globala och regionala förhållanden. Med den reformrörelse vi startade inom järnvägen förutser vi att andelen järnvägar i transporter, som är 4 procent idag, kommer att öka till över 2029 procent 11 och till cirka 2053 procent 22. Således kommer järnvägens andel i vårt land i godstransporter att öka 2053 gånger fram till 7. Återigen siktar vi på att öka andelen järnvägar i godstransporter utomlands med 10 gånger", sa han.

Karaismailoğlu noterade att 2002 miljarder dollar har investerats i transportinfrastruktur sedan 172, och uppgav att de planerar att investera cirka 2053 miljarder dollar fram till 198. Karaismailoğlu uppgav att den största delen av denna siffra tilldelades för att utveckla järnvägsinfrastrukturen och noterade att Turkiet försökte göra sitt bästa för att få maximal nytta av handeln mellan Asien och Europa.

VI MÅSTE AKTA TILLSAMMANS FÖR ETT EFFEKTIVT ARBETET AV BTK JÄRNVÄGEN

Minister för transport och infrastruktur Karaismailoğlu sa: "Vi som ruttländer har ett allvarligt ansvar för att utveckla handeln i den mellersta korridoren och för att öka linjens effektivitet. För det första, för att öka volymen gods som transporteras på järnväg, bör ett av våra mål vara att minska kostnaderna och stärka konkurrenskraften. Den effektiva driften av Baku-Tbilisi-Kars järnvägslinje som förbinder oss kommer att vara möjlig med en kombination av många komponenter. Den viktigaste av dessa komponenter är utan tvekan infrastruktur. Dessutom behöver länderna i regionen harmonisera sina rättsliga regler med varandra när det gäller både transporter och internationell handel. I detta sammanhang behöver vi agera tillsammans för att BTK-järnvägen ska fungera effektivt. Avståndet mellan Kars och Ahılkelek fungerar för närvarande som en enda linje på 1435 mm. Genom att göra en 1520 mm linje som andra linje vill vi dock förhindra tidsförluster och påskynda processerna. Vi tror att denna planering kommer att bidra till linjens svar på den globala godsrörelsen mot Mellersta korridoren så snart som möjligt.”

VI SKA LÖSA ÖVERGÅNGSAVGIFTER OCH TRANSITERING ÖVERGÅNGSDOKUMENT

Karaismailoğlu nämnde också vägtransporter i sitt tal och sa: "Vi måste ta en rad steg även inom vägtransporter. För att uppnå vårt lands mål är det nödvändigt att ta bort vägtullar inom vägtransporter, liberalisera transitering, minska Ro-Ro-transportkostnaderna och öka effektiviteten i Kaspiska havets transporter. Vissa metoder som stör vägtransporter i form av vägtullar och leverans av transitdokument förekommer i ruttländerna. För att öka handeln mellan våra länder måste vi först lösa problemet med vägtullar och transitdokument i transporter. Jag anser att vi alla bör göra det nödvändiga arbetet med dessa frågor genom att förbereda den rättsliga grunden på ett sätt som anstår vårt brödraskap. Att eliminera dessa problem på kort sikt kommer att glädja oss alla och kommer att bidra positivt till vår handel.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar