İTÜ Racings nya elfordon får sin kraft från TotalEnergies

ITU Racings nya elfordon som drivs av TotalEnergies
İTÜ Racings nya elfordon får sin kraft från TotalEnergies

Meningsfullt stöd till Turkiets smartaste ingenjörskandidater från TotalEnergies, pionjären inom elfordonsoljor... TotalEnergies blev guldsponsor för DT BeElectric-02, det elektriska fordonet designat av ITU Racing Club vid Istanbuls tekniska universitet (ITU).

ITU Racing, som grundades 2007 för att delta i International Formula Student-studentlopp, är ett Formel 45-team på 18 studenter från olika ingenjörsdiscipliner. Teamet, som deltar i Formula Student-tävlingar som hålls i olika delar av världen med de prototypfordon de designar och tillverkar varje år, förbereder sig för tävlingarna som kommer att hållas i Tjeckien i år mellan 24-XNUMX juli.

Lanseringen av ITU Racings mest innovativa och snabbaste elektriska racingfordon hölls den 24 juni på Istanbul Technical University Süleyman Demirel Cultural Center. Vid lanseringen med brett deltagande delade İTÜ Racing Team Leader Çayan Baykal med sig av fordonets egenskaper.

Den kan nå 250 km/h

ITU Racings nya elfordon

Fordonet, vars design började i augusti 2021, designades av 10 studenter från över 60 teknikområden. På fordonet med monocoque-hybridchassi och en hjulstorlek på 10 tum, produkter och kompositmaterial, användes en av de nya tekniska tillverkningsteknikerna, som alltmer används inom fordons- och försvarsindustrin.

DT BeElectric-02, där uppdaterad teknologi används, har det första kompositchassit designat och tillverkat i Turkiet med sin produktion i BAYKAR-anläggningar. Fordonet, som tillverkas genom att följa elfordonsteknologier och vars motor har en nominell effekt på 93.2 kW, kan lätt accelerera till 250 kilometer.

"Vi kommer att representera vårt land på bästa möjliga sätt"

Baykal sa: "Som ITU Racing-teamet arbetar vi för att vara bland de respekterade teamen kända för sin innovation, konkurrenskraft och förmåga bland Formula Student-team och för att representera både vårt land och vårt universitet på bästa möjliga sätt. Vårt största mål är att göra bättre saker varje år än det föregående och att representera vårt land stolt i liknande prestigefyllda tävlingar. De projekt vi har genomfört under taket av vår klubb erbjuder också utmärkta möjligheter för våra teammedlemmar att skaffa sig erfarenhet i ämnen som att ta ansvar, arbeta som ett team och att utföra det givna jobbet under tidspress. Stödet som ges till våra projekt lägger också grunden för en hållbar miljö där ingenjörskandidater som är intresserade av att utveckla och förändra fordonsteknologier kan göra framsteg genom att visa sina färdigheter. Vi är glada över att testa vårt nya fordon i Tjeckien. Vi vill tacka TotalEnergies Turkey Pazarlama för att du är med oss. Vi var mycket nöjda med stödet från TotalEnergies, ett av de första varumärkena som kommer att tänka på när det gäller innovation. Vi anser oss själva vara lyckliga över att åka till Tjeckien med stöd av ett så starkt varumärke bakom oss.”

"Vi är glada att gå ihop med unga människor"

ITU Racings nya elfordon

TotalEnergies Turkiets marknads- och teknikdirektör Fırar Dokur sa att de gärna stödjer ingenjörskandidaterna. Dokur sa: "ITU är ett av de mest prestigefyllda tekniska universiteten i vårt land över hela världen. Den når många framgångar inte bara med sina akademiska prestationer, utan också med studentklubbar och projektteam. ITU Racing-teamet är ett av dessa framgångsrika team. Vi är oerhört glada över att våra högpresterande vätskor för elfordon kommer att följa med İTÜ Racing-fordonet i en av de mest prestigefyllda ingenjörstävlingarna som hålls på grundnivå i världen. Som TotalEnergies har vi testat och validerat våra produkter på racerbanor i många år. Produktlinjen Quartz EV Fluids, som består av speciella smörj- och kylvätskor som vi producerar för elfordon, är en stark indikator på vår innovativa kompetens. Vi kommer gärna tillsammans med unga genom att gå samman i ett sådant projekt. Vi önskar lycka till alla team som ska ta banan i Tjeckien. Vi tror att de kommer att återvända till Turkiet med ett mycket bra betyg”, sa han.

Lopp har hållits i 41 år

Formula Student racing startades 1981 av Society of Automotive Engineers (SAE). Formula Student, en ingenjörstävling som hålls i mer än 4 länder på 10 kontinenter och deltar av erfarna team från världens mest prestigefyllda universitet, syftar till att utbilda kvalificerad personal för fordonsindustrin och att skapa testmöjligheter för ny teknik. Nästan 50 bensin-, 30 elektriska och 10 förarlösa fordon tävlar i tävlingarna som hålls varje år. Fordon; design, teknisk övervakning, dynamiska etapper och banlopp i tre olika kategorier rangordnas efter poäng som samlats in från alla etapper.

Liknande annonser

Var den första att kommentera

Yorumlar